fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo Kočevje Novice

Z vlakom v Ljubljano 50 % ceneje!

Od 15. marca dalje je nakup enosmernih in povratnih vozovnic za prevoz z vlakom na relaciji Ljubljana – Kočevje zaradi prenove predora Golovec za 50 % cenejši, kar bo v veljavi vključno do 15. maja 2021.

Zaradi prenove namreč že nastajajo zastoji oz. zelo zgoščen promet ob omenjenem predoru in na delu vzhodne ljubljanske obvoznice, zato si želijo čim več ljudi preusmeriti na železniški potniški promet ter tako razbremeniti že tako preobremenjene ceste.

Med ljudmi krožijo napačne informacije

Po informacijah, ki so navedene na spletni strani Slovenskih železnic, je nakup vozovnic s popustom možen zgolj na prodajnih mestih Slovenskih železnic, preko spleta oziroma mobilne aplikacije pa ne. A na seznamu prodajnih mest seveda ni zaslediti Kočevja, saj sistem fizičnega nakupa vozovnic na kočevski postaji še ni vzpostavljen. Posledično med Kočevarji kroži informacija, da je nakup vozovnic s 50 % popustom možno nakupiti zgolj v Ljubljani in drugih prodajnih mestih po Sloveniji. V kolikor pa se želimo popeljati iz Kočevja proti Ljubljani, pa posledično popusta ne moremo izkoristiti, saj vozovnico lahko kupimo zgolj na vlaku.

Ker zadeva ni povsem jasna in ker se tudi nam situacija nikakor ne zdi smiselna, smo o podrobnejših informacijah povprašali pristojne na Slovenskih železnicah, ki odgovarjajo: »V primeru, ko potnik v vlak vstopi brez vozovnice, kjer je na postaji omogočena prodaja, plača 5 € dodatka, prav tako v takem primeru ni mogoče koristiti popustov. V primeru, ko prodaja ni vzpostavljena oz. je blagajna ob odhodu vlaka zaprta, pa potnik vozovnico kupi na vlaku brez plačila dodatka, prav tako se mu v takem primeru pri nakupu upoštevajo vse veljavne ponudbe oz. popusti.«

Nakup vozovnice s 50 % popustom je torej možen tudi, če na vlak vstopimo v Kočevju, le da akcijo uveljavljamo ob nakupu na vlaku, neposredno pri sprevodniku.

A pozor! Nakup na vlaku je možen le z gotovino, zato poskrbite, da jo imate pri sebi. Akcija velja samo za relacije, kjer je vstopna ali izstopna postaja Ljubljana, Ljubljana Vodmat ali Ljubljana Rakovnik.

Kdaj bo vzpostavljeno prodajno mesto v Kočevju?

Iz Slovenskih železnic sporočajo, da bo fizičen nakup vozovnic za vlak na kočevski postaji možno opraviti zelo kmalu, predvidoma še to pomlad. Po informacijah iz Občine Kočevje pa naj bi bilo le-to urejeno že v drugi polovici aprila, nakup bo možno opraviti kar v novo nastalem TIC-u ob kočevski železnici.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki