fbpx
E-UTRIP
FOTO: ZD Kočevje
Aktualno Kočevje Novice

Bomo kmalu pristali na rdečem seznamu?

Včeraj 15 novookuženih

Iz ZD Kočevje poročajo, da so včeraj opravili 40 PCR testov in potrdili 12 novih okužb. Pri večini gre za prenose v družini, ena oseba pa izvora okužbe ne pozna.

Včeraj so opravili kar 234 hitrih testov, in sicer 195 v Kočevju in 39 v Osilnici. Tri osebe so imele pozitiven test in bodo danes še potrditveno testirane s PCR testom.

“Če bomo nadaljevali s tempom zadnjih dveh dni, smo kandidati za rdeči seznam in ukrepe, ki temu sledijo”

“Opravili smo veliko število testiranj in potrdili veliko okužb! Če bomo nadaljevali s tempom zadnjih dveh dni, smo kandidati za rdeči seznam in ukrepe, ki temu sledijo. Vsak od nas lahko prispeva k zmanjšanju prenosa okužbe s COVID-19, potrudimo se vsi. Predvsem ne hodimo bolni in smrkavi naokrog in bodimo odgovorni do sebe in drugih,” je realna direktorica ZD Kočevje, Polona Vidič Hudobivnik.

3 dni, 900 cepljenih

Hudobivnikova je sporočila še pozitivno novico, in sicer, da so včeraj dobili cepivo, s katerim bodo v treh dneh cepili skoraj 900 oseb.

“Precepljenost prebivalstva je v boju z epidemijo ključnega pomena in na Kočevskem nam gre dobro,” še doda. Na cepljenje se prijavite pri svojem osebnem zdravniku.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki