fbpx
E-UTRIP
Aktualno Šport Tenis

Vrtčevski otroci so se preizkusili v igranju tenisa

V rekreacijskem parku Gaj je v dopoldanskem času te dni slišati otroški vrvež. Teniški klub Kočevje, v organizaciji Ivana Strune, namreč za vrtčevske otroke organizira brezplačne urice učenja tenisa.

Otroci se z igro spopadajo z navdušenjem in igrivostjo. Kar kipijo od energije in želje po igranju ter se nenehno borijo, da bi vsakdo čim prej prišel na vrsto in preizkusil svoje sposobnosti. Otroci so razdeljeni v dve skupini in žogico udarjata po dva otroka hkrati. Ivan Struna ob pomoči vzgojiteljic pomaga in uči pravilne tehnike držanja loparja in udarca žogice. Veselje ob uspelem udarcu čez mreže pa je seveda nepopisno.

Ivan Struna

»Otrokom želimo približati tenis na drugačen način ter jim omogočiti, da se spoznajo s tovrstnim športom. Vemo, da je vsak šport slej ko prej naporen, vendar verjamemo, da je če jim tenis približamo na drugačen, njim prijazen način, bomo medse morda privabili kakšnega člana, ki se bo v ta šport zaljubil tako, kot smo se mi,« pravi Ivan Struna.

S poigravanjem teniške žogice so se včeraj že soočili starejši otroci iz vrtca Ostržek, danes pa so se igre razveselili otroci iz vrtca Kekec. Predviden je še en termin v naslednjem tednu, v ponedeljek.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki