fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno

Vlak Kočevje – Ljubljana: Smo ponovno pozabljeni?

Da bomo na relaciji Kočevje – Ljubljana dobili potniški vlak, je bila za marsikoga vesela novica. Morda več let prepozna, a vendar. Nove možnosti prevoza so se razveselili izletniki, upokojenci, mlade družine … Zaposlenim, dijakom in študentom pa vlak ne prinaša vedno optimalne rešitve prevoza v Ljubljano in domov. Že večkrat so se na nas obrnili bralci, ki so opozarjali na zamude. Razumemo, da razpored prevozov težko ustreza vsem posameznikom, pa vendar se včasih zdi, da je ta naš konec železniških tirov ponovno pozabljen.

»To, kar se dogaja, presega vse meje. V ponedeljek je imel prvi jutranji vlak 40 minut zamude ob prihodu. Do Ljubljane je pridelal še nekaj dodatnih minut. Ta teden vozi vlak, v katerega skozi zaprta okna teče dež in piha. Danes drugega vlaka sploh ni oz. ima 60 minut zamude. Vlak še nikoli ni pripeljal v Ljubljano po voznem redu. Tudi v času počitnic ne, ko je veliko manj potnikov. Vedno, ko sprašuješ, se opravičujejo s tehničnimi motnjami,« nam je danes sporočila bralka. Bralka razume, da je vreme povzročilo izredno stanje, vendar so te težave prepogoste.

Večina uporabnikov vlaka je vezanih na čas. Zamud pa je toliko, da imajo zaposleni že težave z delodajalci, opozarja zaposlena. Ta je v ponedeljek zaman čakala vlak, ki naj bi iz Kočevja odpeljal ob 5. uri. »V ponedeljek vlaka ni bilo. V službo sem prišla ob 8.30. Delodajalec ti zamude vlaka ne opravičuje, ker ni pravne podlage,« nam je zaupala bralka, ki opaža, da je proga do Kočevja drugotnega pomena. Dodaja, da je vlak pogosto umazan. Nekateri vagoni se v vročini grejejo, v mrazu pa še dodatno hladijo.

»Kolikor smo se veselili tega vlaka, toliko bolj smo razočarani. Ni zanesljiv prevoz, razen seveda za izletnike, ki jim je vseeno ura gor ali dol. Res, da se je mesečna karta pocenila, vendar kljub vsemu ni vredno niti teh 70 evrov. Te težave niso omejene samo na čas neurij. To se dogaja že od začetka odprtja proge,« je razočarana.

Odgovore pristojnih še pričakujemo.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki