fbpx
E-UTRIP
Featured Kočevje Kronika Novice

Opravičilo kočevskima policistoma

V naših medijih je bilo možno večkrat zaslediti zapise o delu dveh kočevskih policistih, ki sta bila iz okolice deležna tudi večih obtožb in obsodb. Od tega, da sta imela hišno preiskavo, da so pri enemu izmed njih zasegli preko 100.000,00 eur gotovine, da sodelujeta z Romi v kriminalnih dejanjih ter da sta bila celo opažena oz. posneta in na koncu tudi prijeta, ko sta preko meje vodila ilegalne prebežnike.

Nič od tega ne drži!

Vse podatke za članek smo pridobivali več mesecev od uradnih institucij, ki razpolagajo z verodostojnimi informacijami in jih hranimo v uredništvu. Tudi od Specializiranega državnega tožilstva iz oddelka za preiskovanje in pregon oseb s posebnimi pooblastili.

Ker je naše okolje zelo majhno in ker tudi sami nikoli nismo poimensko napisali imena teh dveh policistov, tudi sedaj ne bomo pisali o imenih in upamo, da bodo vsi hitro ugotovili, za koga gre. Se je pa verjetno v tem času že obema naredilo kar nekaj škode zaradi vseh teh govoric.

Vse o hišnih preiskavah ter o najdeni gotovini

Nič kaj dosti ne moremo pisati o tem, ker ni bilo nobenih hišnih preiskav in posledično ni bila najdena nikakršna gotovina.

Sodelovanje z Romi

Odrejena je bila notranja preiskava zoper oba policista, prijavo pa je sprožil visoki občinski uradnik. V notranji preiskavi so preiskovalci preverjali možnosti sodelovanja z Romi in preverjali tudi druge očitke. Obema policistoma so zasegli telefonske aparate, računalnike ter ostale naprave, preko katerih bi preprosto in hitro ugotovili, ali navedbe držijo. Ugotovitve notranje preiskave so bile, da očitki ne držijo.

Eden izmed policistov ima popoldanski s.p in zatrdil je, da nikoli ni sodeloval ali posloval z Romi, tako da ta očitek ne more vzdržati neke resne presoje.

Očitki o nižji kategorizaciji kaznivega dejanja Romom v pretepu

O tem smo pisali tudi v našem članku in takšna ravnanja iz strani policista sploh niso mogoča, saj kaznivo dejanje kategorizira tožilec, ki vodi postopek. Tako je bilo tudi v tem primeru, ko se jima očita, da sta zaradi poznanstva z drugo družino izbrala ugodnejšo obliko kaznivega dejanja. Kar pa ne drži. Določil ga je tožilec.

Posnetek pri prevozu ilegalnih prebežnikov

Posnetek naj bi imel lovec, ki naj bi po naključju posnel, kako policista prevažata ilegalne prebežnike, vendar pa je prek telefona zatrdil, da nič od tega ne drži in da on teh posnetkov nima oz., da o tem nič ne ve.

Kljub temu je visoki občinski uradnik na sestanku, ki je potekal 23. 6. 2020 v Črnomlju na temo romske problematike, povabljencem sestanka (trem županom, državnemu sekretarju na MNZ in ministru na Notranje zadeve) zatrdil, da poseduje materialne dokaze o tem, kako dva kočevska policista prelagata iz enega v drugo vozilo ilegalne prebežnike.

Kot odgovoren medij, ki praviloma objavlja samo resnične informacije, tokrat priznavamo svoje napake in se policistoma za vse namige in zapise iz naše strani iskreno opravičujemo.

Verjetno gre za prvi in edini slovenski medij, ki je samoiniciativno priznal napako in jo s tem člankom poskuša popraviti.

IG, uredništvo

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki