fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Kočevje

Obiskali smo Andreja Štrumblja

V poplavi informacij marsikatera novica ne dobi nadaljevanja ali epiloga. Zato smo včeraj obiskali Andreja Štrumblja. Še nekaj tednov nazaj je živel v nemogočih razmerah. 

Do Andreja nas v zgornje nadstropje večstanovanjske hiše odpelje soseda Slavica Ahmenović Šolaja. V eni izmed sob se že sušijo stene. Brez oklevanja so na pomoč pri obnovi priskočili lokalni obrtniki. Marko Luzar, Roman Vučku in sosed Nenad bodo do konca meseca uredili prostor, kjer bo Andrej vsaj malce lažje zaživel.

Soba, ki jo brezplačno obnavljajo lokalni obrtniki.

Rdeči križ je za Andreja Štrumblja namenil okoli 670 evrov. S sredstvi so kupili umivalnik, pipe, grelnik vode in wc školjko. Del sredstev so namenili za material, ki so ga mojstri potrebovali pri obnovi.

V načrtu je še menjava oken, pojasni Alenka Bunderla, sekretarka RK območnega združenja Kočevje. Dodaja, da so za pomoč zaprosili tudi RKS, in sicer za sredstva ob izrednih razmerah za ureditev bivanjskih razmer. Odgovor, ali bo odobrenih okoli 2.000 evrov sredstev, dobijo v ponedeljek.

Soba, v kateri je Andrej štiri mesece bival v nemogočih razmerah, je sedaj pospravljena. Andrej in Slavica večkrat omenita, kako je na pomoč priskočil tudi Sašo Menart in njegova sestra. Slika je vsaj malo bolj človeška, a pogled ne more mimo razpadajočega ometa, močno popokanih sten in odslužene strehe. Na tem mestu Andrej upa, da bo na pomoč priskočila Občina.

»Nisem pričakoval takšnega odziva,« pove Andrej, ki si močno želi, da se ponovno postavi na noge. »Dobil sem osem napotnic, pregledali so mi kri, vse. Z zdravstveno oskrbo sem bil zelo zadovoljen.« Danes je imel pregled na Soči, kjer bo videl, kako naprej.

Naprej se zbirajo tudi sredstva za pomoč; na računu Rdečega Križa se je do danes zbralo 60 evrov. Za sredstva iz sms-donacij, ki potekajo v mesecu februarju, bodo dobili podatek okrog 15. marca.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki