fbpx
E-UTRIP
Vanja Mihelič, obraz za znamko »MeFirst«.
Aktualno Narava & zdravje Psihologija

Vanja Mihelič: »Kristali nas opominjajo, da ne smemo pozabiti na lastne potrebe«

»Želim si postati učiteljica,« je Vanja Mihelič v drugem razredu zapisala v zvezek. In res je Ribničanka 19 let posvetila vzgoji in izobraževanju. A diplomirano vzgojiteljico in profesorico razrednega pouka je njen notranji glas vztrajno klical drugam.

»Prisluhnila sem si, zapustila cono udobja, se prepustila in s tem vrnila k sebi,« pove Vanja, ki sedaj stoji za znamko MeFirst, ki zajame dejstvo, da je ljubezen do sebe največ, kar si lahko podarimo.

Zadnje leto hodi po samostojni poti in na svet gleda z drugačnimi očmi. Pomemben del njenega življenja in samostojne poslovne poti so kristali in inspiracijski napisi, ki krasijo njena oblačila. »Hkrati pa pripravljam tudi nekaj novega. Sem namreč zagovornica sočutne vzgoje, ki temelji na slišanju otrokovih čustev. Raziskujem drugačne pristope vzgoje in v prihajajočih mesecih pripravljam tečaje, izobraževanja in svetovanja za starše novodobnih otrok, ki bodo temeljila na osebnostni rasti,« na kratko opiše svoje načrte. Pogovor pa nadaljujeva okoli kristalov.

Kristal izbere človeka

»Kristali so dar narave in v sebi nosijo neverjetno moč. Imajo svojo zavest in prav vsak v sebi nosi svojo unikatno frekvenco. Iz osnovne šole smo naučeni, da delimo naravo na živo in neživo. Misel, da so kristali živi, nekomu predstavlja absurd. Ezoterična literatura pa nas uči nekaj drugega. Kristali so na Zemlji zato, da nam pomagajo in z nami sodelujejo. Ta modrost potuje naprej že od starih Egipčanov. Tako kot človek, tudi kristali oddajajo posebno vibracijo. In prav iz tega razloga tako močno delujejo na nas, saj nam pomagajo pri dvigu naše frekvence,« pojasnjuje.

Osnovna naloga kristalov je uravnoteženje in zdravljenje telesa, čustev in uma. Okrepijo naravne duhovne sposobnosti, miselno zbranost, čustveno ravnovesje in s tem naše počutje na splošno.

Vanja nadaljuje, da kristal izbere človeka in ne obratno. Sama se je z njimi srečala pred 9 leti, izbrala jo je kamena strela, doda.

Spoznanje, da kristali pripomorejo k našemu boljšemu fizičnemu in psihičnemu počutju ter v naše življenje prinašajo čustveno stabilnost, je bil velik razlog za njeno nadaljnje raziskovanje. Kristali jo opominjajo, da ne smemo pozabiti na lastne potrebe. In prav ljudem, ki pozabljajo na lastno pomembnost, so priporočeni. »Včasih kristale izberejo, ker želijo spremeniti točno nekaj določenega, včasih jih kristali enostavno pokličejo, ker začutijo, da jih morajo imeti in še sami ne vedo točno zakaj,« našteva. Ljudje ne kupujejo kristalov zaradi njihove naravne lepote, kupujejo jih zaradi njihove energije in njihovih zdravilnih učinkov.

Verjamete v zdravilno moč kristalov? FOTO: Osebni arhiv.

Z nošenjem kristala pri sebi (v žepu, na inspiracijskem oblačilu, v torbici, kot nakit …) vplivamo na naše energijsko polje. »Ta način uporabe kristalov je zelo pogost in prav zaradi tega razloga sem sama dodala kristale, ki so praktični in snemljivi tudi na oblačila. Napis na inspiracijskih oblačilih je informacija, ki deluje energijsko in nagovarja telo, dodatek pa je kristal, ki to energijo podpre in okrepi. Skupaj sta naša izjemna dvojna podpora hkrati.«

Dobro energijo pa potrebuje tudi dom, zadnje čase ima zato veliko povpraševanja po velikih kristalih, ki po Vanjinih besedah tudi zmanjšujejo učinke električnih naprav. Izpostavi nekaj kristalov, ki so doprinesli k njenemu življenju in se med seboj dopolnjujejo.

  • KAMENA STRELA veliko doprinese k našemu fizičnemu, čustvenemu, mentalnemu in energijskemu telesu. V našem telesu naredi »detox« na vseh naštetih nivojih. Uravna čustva in iz našega življenja umakne vse, kar ne potrebujemo. Je vsestranski kristal z ogromno pozitivne energije. Nudi nam zaščito, zato pogosto krasi domove in poslovne prostore. Pravimo mu tudi univerzalni zdravitelj, saj nosi v sebi neverjetno moč.
  • AMETIST je kristal, ki ščiti naše energetsko polje. Odpravlja stres in v življenje prinaša umirjenost ter harmonijo. Za razliko od kamene strele, poskrbi za naša višja telesa (astralno, celestialno in telo manifestacije). Z njegovo pomočjo se odpremo in začutimo zavedanje, kdo vse smo. Skupaj z ametistom se lažje dotaknemo svoje duše, obenem pa nam odpre pot, po kateri je energija pretočna.
  • CELESTIN nas izbere takrat, ko želimo prestopiti prag in se dvigniti na najvišji nivo, v celestialno telo. Poveže nas z duhovnimi vodniki, saj je povezan z visokimi frekvencami. Pomirja naše misli, obenem pa nam daje zaupanje v življenje in v naše prave odločitve. Pomaga nam, da umirjeno obvladujemo izzive življenja, ob povezavi z njim pa prejmemo tudi vse odgovore na vprašanja, ki so že dolgo časa na površju.

Pri dobavi kristalov sodeluje s slovenskim podjetjem, ki je v tej branži že več kot 30 let. Vanja posameznikom svetuje, kateri kristali bi jim nudili podporo v izzivih, pred katerimi so se znašli.

Za obilje, ljubezen, podporo pri zdravljenju

»Nekdo si želi priklicati v svoje življenje obilje, drugi ljubezen, tretji išče podporo pri zdravljenju. Kateri kristal je tisti, ki bo posamezniku pomagal manifestirati želje in povečati njegov uspeh je torej odvisno od njegovih želja in potreb,« pojasnjuje Vanja. Podjetnica dodaja, da se je dojemanje ljudi o teh »malo drugačnih sferah življenja«, precej spremenilo. »V sila nenavadnih razmerah smo bili na nek način prisiljeni sprejemati spremembe in se začeti ukvarjati sami s seboj bolj poglobljeno. Poznam ogromno ljudi, ki so v tem obdobju zasijali v svoji barvi in ugotovili, da to prinaša veliko več kot služba za nedoločen čas. Navadili smo se, da so stvari lahko tudi drugačne.« In to je bistvo MeFirst zgodbe. Vanja pravi, da je nastala zato, ker ji ni vseeno za naše otroke. Je zgodba inspiracije, zgodba, ki nas brez kančka slabe vesti postavi na prvo mesto.

ml.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki