fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kronika Policijska poročila Ribnica

Ribnica: Vse več vinjenih voznikov, drog in nasilja v družini

V letu 2021 so policisti Policijske postaje Ribnica obravnavali 233 kaznivih dejanj. Zoper znane storilce so podali 114 kazenskih ovadb, kar predstavlja 59,2 odstotka vseh obravnavanih zadev.

Trend gibanja števila kaznivih dejanj je še vedno v upadanju, kljub temu, da je v letu 2021 bilo več kaznivih dejanj kot leto prej, kar je bila posledica ukrepov za zajezitev epidemije COVID – 19. Največja zgostitev kaznivih dejanj je še vedno na območju mesta Ribnica in bližnje okolice ter v okolici Velikih Lašč. Je pa v tem času, tudi kot posledica omejitve gibanja, izraziti porast nasilja v družini, je na zadnji seji občinskega sveta o delu Policijske postaje Ribnica svetnikom poročal komandir Rudi Topolovec.

Policija ima še naprej veliko opraviti s preprodajalci prepovednih snovi, med njimi je največ »gostujočih«, števila uživalcev pa ni mogoče natanko ugotoviti.

Skrbi rast števila alkoholiziranih vznikov. Lani so odredili skupno 6.559 preizkusov alkoholiziranosti, od tega je bilo 139 pozitivnih rezultatov, kar je 28 več kot leto prej. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola, mamil in drugih psihoaktivnih snovi je bilo odrejenih 21 strokovnih pregledov, pri čemer je bilo 14 pozitivnih rezultatov, 2 negativna, 3 kršitelji so izvedbo strokovnega pregleda odklonili, pri ostalih je bil pozitiven rezultat na droge le v urinu in so bili napoteni na kontrolni zdravstveni pregled.

Zasegli so 21 motornih vozil in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 4 kršitelje. »Vsak četrti povzročitelj prometne nesreče vozi pijan, povprečna stopnja alkohola v krvi pa je visokih 1,52 grama na kilogram krvi. Številke so res skrb vzbujajoče,« pravi Topolovec.

Migracijski tokovi na območju, ki ga pokriva PP Ribnica so se v lanskem letu ustavili. Nezakonitega prečkanja državne meje je komaj zaznati, saj so migranti opustili množične poti tega območja in se raje določajo za bližino avtocest.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki