fbpx
E-UTRIP
Smučišče v Sodražici
Aktualno Narava Narava & zdravje Šport

V Sodražici se smuča!

Trideset centimetrov naravnega snega je bil več kot izziv članom Smučarskega kluba Izver iz Sodražice, ki so na to podlago »dodali« še nekaj centimetrov umetnega snega.

In… v torek so pognali vlečnico na sidro na sicer edinemu večjemu in urejenemu smučišču med ljubljanskim barjem in Kolpo ter Notranjsko in Gačami.

Leži na senčni legi planjave pod Travno goro, v neposredni bližini reke Bistrice. Smučišče se pod žarometi z vsemi pomožnimi objekti, ki jo nalaga zakonodaja, razprostira na 2,6 hektarja; dolgo je 300 metrov, vlečnica pa nekoliko daljša. Široko je 50 metrov in najbolj primerno za začetnike, mlajše oziroma šolarje in seveda druge. Pod smučiščem je urejena tekaška proga.

Cene vozovnic se niso spremenile od lani. Otroška poldnevna stane 7 evrov, dnevna 10, nočna 9, če kupite skupaj dnevno in nočno, je 13 evrov. Odrasli morajo tem cenam prišteti še 3 evre.

Uporabniki smučišča morajo izpolnjevati pogoj PCT!

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki