fbpx
E-UTRIP
Foto: Facebook ZD Kočevje
Aktualno Kočevje Novice

Za nami so boljši dnevi (in opozorilo Inšpektorata)

99 PCR testov, pozitivnih 27

Z ZD Kočevje so nas tudi tekom praznikov ažurno obveščali o testiranju in deležu pozitivnih oseb v naših krajih.

Od petka do ponedeljka so skupno opravili 99 PCR testov, od katerih je bilo pozitivnih 27. Večinoma gre za prenose v družini ali na delovnem mestu.

Opravili so tudi 134 hitrih testov, pri katerih je le en pokazal pozitiven rezultat.

Inšpektorat za zdravje našel dlako v jajcu?

Direktorica ZD Kočevje, Polona Vidic Hudobivnik pravi, da so po zaključenem nadzoru z dne 10. 3. prejeli pisno opozorilo, da so v tednu pred tem nadzorom s cepivom AstraZeneca cepili tudi starejše od 64 let.

Vidiceva doda, da je bil to edini teden, ko v nacionalni strategiji cepljenja in navodilih za cepljenje NIJZ ni bilo zapisa, da je to cepivo primerno tudi za starejše od 65 let, če ti želijo biti cepljeni čim prej in če jim to svetuje tudi osebni zdravnik. Namreč, teden prej in tudi teden po omenjenem nadzoru pa je to bilo v strategiji jasno zapisano.

Ker so v ZD Kočevje ugotovili, da je najslabše cepljena prav populacija med 65. in 75. letom, so NIJZ povprašali, kako naj ravnajo. Od tam so dobili odgovor, da je cepivo sicer prednostno namenjeno mlajši populaciji, starejši pa ob prej navedenem priporočilu in torej ni prepovedano. Zato so se v ZD Kočevje (v skladu s pravili) odločili, da cepljenje izvedejo.

Torej, ravnali niso proti kakršnem koli pravilu, a se je Inšpektorat kljub temu odločil napisati opozorilo. Zakaj? Kdo bi vedel.

29-odstotna  precepljenost Kočevja, Osilnice in Kostela

“Naš cilj pa je vsaj 60 %,” doda Vidic Hudobivnikova.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki