fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Zanimivosti & Zabava

V Slovenski vasi srečanje Slovenskih vasi

Pred desetimi leti je Tone Fabjan, takratni vaški mož in prednik sveta KS Stara Cerkev, po nekem druženju dal pobudo, da bi se lahko bolje spoznali kraji v Sloveniji z imenom Slovenska vas. Hitro je ugotovil, da pri nas obstajajo štiri Slovenske vasi, in sicer v občinah Kočevje, Šentrupert, Brežice in Pivka.

“Stopil sem v stik z vaškimi možmi, ki so sprejeli izziv,” se je ob jubileju spomnil Fabjan. Gostiteljica desetega srečanja je bila minulo soboto Slovenska vas pri Kočevju. Kljub temu da se predstavniki Slovenske vasi iz Pivke zaradi zadržanosti niso udeležili srečanja, je več kot sto vaščanov iz preostalih treh vasi z gostitelji preživelo živahen dan na igrišču ob novem vaškem domu, za katerega največ zaslug nosi ravno Fabjan.

Motor je bil Tone Fabjan

“Danes je dan za druženje in sprostitev, na vse drugo smo pozabili. V prihodnje si želimo, da se nam iz vseh Slovenskih vasi pridruži čim več mladih,” je zbrane na srečanje povabil Lojze Gregorčič iz Slovenske vasi pri Šentrupertu. Brežiški podžupan in predstavnik Slovenske vasi iz te občine Bogdan Palovšnik, je dejal, da je bila Fabjanova pobuda vredna občudovanja, še bolj pa, da je v tem času pri gostiteljih zrasel prečudoviti vaški dom in urejena okolica z igriščem.

Prvič nekdo iz vrha občine

Fabjan je v daljšem nagovoru opisal začetek srečanj in oznanil, da se bodo štirim Slovenskim vasem pridružili še predstavniki Slovenske vasi iz madžarskega Porabja. “Moram povedati, da se je prvič odkar imamo ta srečanja udeležil nekdo iz vrha občinske oblasti. Med nami je danes podžupan Andrej Mladenović. Kar pa se tiče gradnje vaškega doma… ja, bilo je treba ubrati veliko poti, saj veste, kako zapleteni postopki so pri nas. Kljub veliki zagnanosti vaščanov, brez finančne pomoči občine tega ne bi zmogli sami,” je zaključil Fabjan svoj nagovor.

Novi vaški mož Slovenske vasi je Bojan Perkovič, ki je bil deležen pohvale za odlično organizacijo srečanja. Razkril je tudi nekaj načrtov prednici sveta KS Jožici Šerbec, vendar je zdaj najpomembneje, da se vaščani ob pridobitvi družijo in uživajo.

Prihodnje srečanje bo potekalo v Slovenski vasi pri Šentrupertu.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki