fbpx
E-UTRIP
FOTO: Plavalni klub Ribnica.
Aktualno Šport

Ribniški plavalci na tekmah v Kranju in Brestanici

Kot pridne mravljice so se ob koncu preteklega tedna ribniški najstarejši in najmlajši plavalci borili na tekmah v Kranju in Brestanici pri Krškem. Na mednarodnem plavalnem mitingu Kranj 2023 se je v konkurenci 350 plavalcev iz 8 držav pomerilo devet ribniških plavalcev, in vsi so uspešno napredovali v popoldanske finale. Z obilo osebnih rekordov so dokazali odlično pripravljenost za to obdobje. Tokrat so bile medalje podeljene le v absolutni kategoriji, najbliže ji je bila Neli Škaper, ki je osvojila 4. mesto v disciplini 100 delfin.

Najmlajši ribniški plavalci so se udeležili tekme v Brestanici, ki je štela tudi za razvojni pokal Slovenije. Tekmovali so med 18 slovenskimi klubi in se pomerili z 380 vrstniki. Med 24 ribniškimi plavalci so nekateri dosegli lepe uvrstitve:

  • V kvalifikacijah na Ravnah je Taj Novak zmagal v disciplini 50 prosto ter dvakrat osvojil tretje mesto v disciplinah 100 prsno in 50 hrbtno.
  • Martin Arko je bil dvakrat tretji na 50 hrbtno in 50 prosto.
  • Erik Kajtazovič se je uvrstil na tretje mesto v disciplini 400 prosto.
  • Lucija Tanko pa je bila tretja v disciplini 50 hrbtno.

Na teh tekmovanjih se je prvič spopadlo tudi 15 novih in izredno mladih tekmovalcev, ki so se odlikovali s svojim pogumom in odličnim plavanjem. Vodstvo kluba in vsi člani jim iskreno čestitajo za dosežke.

“Že prihodnji konec tedna bo na sporedu Pokal Ravne 2023, ki je tudi zadnja priložnost za uvrstitev v reprezentanco za letošnje evropsko mladinsko prvenstvo in EYOF. Ne dvomimo, da bodo naši plavalci dali vse od sebe, da jim uspe,” je zaključila Jerneja Škaper, predsednica PK Ribnica, ob zaključku prejšnjega vikenda.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki