fbpx
E-UTRIP
Aktualno Dobro je vedeti Gospodarstvo Ribnica Šport Zanimivosti & Zabava

V Ribnici kmalu nov bazen, obeta se tudi kopališče

Če ste se spraševali, kdaj bo odprt ribniški bazen, pristojni sporočajo, da dela, težka 1,9 milijona evrov, potekajo po načrtu. Dela naj bi se zaključila do maja in takrat naj bi se bazen tudi odprl. Bazen bi v prihodnosti lahko deloval tudi kot kopalni bazen in ne bi bil namenjen zgolj rekreaciji.

44 let star bazen bo popolnoma obnovljen. Načrtuje se zamenjava bazenske školjke, keramike, bazenske tehnike in pohištva. Na novo bo izoliran strop, nova bo razsvetljava, ozvočenje in prezračevanje.

Garderobe bodo dobile novo lokacijo, nahajale se bodo namreč nadstropje višje. Ena najpomembnejših pridobitev pa bo lažji dostop za gibalno ovirane osebe.

VIR: Občina Ribnica

Po besedah župana je v pripravi projektna dokumentacija za izgradnjo terase, ta bo omogočila uporabo bazena kot kopališča v poletnem času. Gradnja terase naj bi se začela konec leta ali v začetku leta 2023.

Celoten projekt je ocenjen na 1,9 milijona evrov. 1,5 milijona evrov bo zagotovilo ministrstvo za izobraževanje in šport.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki