fbpx
E-UTRIP
V ponedeljek bo v šolah spet živahno.
Aktualno Iz naših šol Kočevje Novice

V OŠ Zbora odposlancev “velika sreča in veselje pri vseh” – zaradi nakupa oblačil nekaj Romov danes odsotnih

Ob testiranju šolnikov so se negativni testi izkazali tudi med zaposlenimi v OŠ Zbora Odposlancev v Kočevju. Ravnatelj Peter Pirc pravi, da so včeraj testirali 53 zaposlenih, kar ustreza številu popolnoma vseh, ki so bili danes fizično prisotni v šolskih prostorih.

Prvo triado v omenjeni osnovni šoli obiskuje 183 otrok. Danes jih je manjkalo 17, večinoma upravičeno. Od 19-ih Romov pa jih je manjkalo 9, ki prav vsi navajajo, da pridejo jutri, saj morajo danes nakupiti oblačila.

Kakšen pa je bil odziv otrok, staršev in zaposlenih ob ponovnem srečanju s sošolci in učitelji? Peter Pirc kratko in jedrnato odgovarja s: »Sreča, velika sreča in veselje pri vseh…« Ob tem pa se veseli pričakovanja ponovnega snidenja tudi z ostalimi starejšimi otroki, predvidoma že v prihodnjem tednu, v kolikor bodo epidemiološke razmere to dopuščale.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki