fbpx
E-UTRIP
Aktualno Šport

V Kočevju teniški turnir mednarodnih razsežnosti

Kočevje bo 5.6.2023 gostilo prvega od treh pomembnih teniških turnirjev. Prvi turnir bo potekal pod okriljem Mednarodne teniške zveze. Na turnirju serije World Tennis Tour (WTT) bodo najprej na vrsti ženske tekmovalke. Turnir poteka v soorganizaciji Teniške zveze Slovenije in Teniškega kluba Kočevje. Glavni sponzor turnirja je Občina Kočevje. Na turnir se je prijavilo 32 tekmovalk.

V Sloveniji bo letos skupno potekalo 14 teniških turnirjev WTT. “Počaščeni smo, da bomo gostili tako pomemben teniški dogodek. Organizacija takšnega dogodka je zahtevna. Vse mora potekati v skladu z navodili ITF. Ves čas tekmovanja mora biti prisoten fizioterapevt, ki bo igralcem na voljo ves čas turnirja. Poskrbeti moramo za vzdrževanje igrišč, zagotoviti zadostno število delavcev. Turnir ne sme potekati brez izkušenega napenjalca loparja in pobiralcev žog,” našteva predsednik Teniškega kluba Kočevje Ivan Gabrič.

To je zgolj peščica zahtev za izvedbo vrhunskega turnirja, ki bo v Kočevje pripeljal teniško smetano in šest vrhunskih sodnikov.

“Ponosni smo, da nas podpira Občina Kočevje, ki razume tudi priložnost za promocijo in ponosni smo, da nas je Teniška zveza prepoznala kot resen klub in nam zaupala soorganizacijo tako pomembnega dogodka,” je ponosen predsednik Teniškega kluba Kočevje.

Vsi, ki spremljajo tenis, si bodo teniško poslastico lahko v živo ogledali na spletni strani ITF World Tennis Tour.

Prvi turnir serije WTT v tej sezoni se je odvil na igrišču Teniškega kluba Branik Maribor. Sledila sta turnirja v Murski Soboti in Kopru. V maju potekata turnirja na Otočcu, junija pa bo tekmovanje na tej ravni poleg Kočevja gostila še Kranjska Gora.

Moški bodo najprej maja nastopili v Krškem, nato pa v juniju še v Litiji, Štorah in Celju. Julija sledi turnir v Velenju, avgusta in septembra pa se bo serija turnirjev WTT končala z dvema turnirjema v Mariboru.

V Kočevju bo 17. junija 2023 potekal OP do 18. let. 23. junija pa je na vrsti OP člani/članice.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki