fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Ribnica Zdravje

V Kočevju 35 aktivnih okužb, prva okužba tudi v Osilnici

V ZD Kočevje so tekom vikenda opravili kar precej brisov za ugotavljanje obolelosti s Covidom-19. V soboto, 24. 10., so testirali 30 oseb, od katerih se je izkazalo, da je bilo 11 oseb pozitivnih. V nedeljo pa so odvzeli 18 brisov, od katerih imajo za sedaj le 10 izvidov. Trije izmed slednjih so pozitivni. »V Kočevju imamo, upoštevajoč 10-dnevno karanteno, ta hip 35 aktivnih okužb, v Kostelu 5 in v Osilnici 1,« poroča Polona Vidič Hudobivnik, direktorica ZD Kočevje ter dodaja: »Pred nami je teden, ki bo od nas zahteval veliko dela, truda in napora. Pomagajte nam tako, da se obnašate odgovorno. V ZD Kočevje nadaljujemo z vsemi storitvami in dejavnostmi, razen nekaterih preventivnih storitev. Želimo, da je za vse, ki potrebujte našo pomoč, poskrbljeno!« V Covid sledilniku so številke bolanih višje, na kar direktorica ZD Kočevje odgovarja, da očitno niso bili vsi testirani in spremljani pri njih.

Hudobivnikova prosi vse obiskovalce zdravstvenega doma, da ob obisku povedo natančne informacije ter na triaži pošteno odgovorijo na vsa vprašanja. »Obravnavali bomo vse, a mora biti to opravljeno na varen način,« pravi.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki