fbpx
E-UTRIP
Aktualno Črna kronika Kronika Ribnica

V gozdu našel letalsko bombo

Včeraj okoli poldneva naj bi mimo Trubarjeve Rašice proti bližnjemu Robu, kjer je središče istoimenske krajevne skupnosti občine Velike Lašče, premikalo najmanj dva ducata policistov, ki so pri hiši, ob tamkajšnjem potoku, opravili preiskavo. Gospodar M. P. (72) naj bi namreč pred dobrim tednom v bližnjem gozdu našel letalsko bombo in jo prinesel domov, ne da bi o tem obvestil policijo. Je pa ribniške može postave o nevarni najdbi obvestil nekdo drug. »Ne vem, kdo je komu kaj pisal, a pri hiši nimamo niti elektronske pošte, niti interneta. Pritrdim pa, da je bilo pri nas malo pred poldnevom nekaj policistov, a ne toliko, kot se govori. Bombo, ki je bila velika okoli dvajset centimetrov, jim je mož izročil,« je na kratko povedala njegova družica.

Sosede tako množična policijska patrulja ni presenetila, saj je eden izmed njih kazal, da gospodarja včasih malo nese. Rad se krega, zna biti vsiljiv, tudi nevaren. Pred časom se je s zelo starim avtomobilom, čeprav naj ne bi imel vozniškega dovoljenja, zagozdil med debla tako, da so ga morali reševati. V mladosti je kazal čisto drug obraz, z leti pa se je močno spremenil. Drugače je zbiratelj starih, odsluženih stvari in jih ima zelo veliko. »Ni ga doma in ne hodite, saj o tem ni več kaj za povedati,« je nejevoljno odgovorila soproga, ko smo hoteli stopiti v stik z njim.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki