fbpx
E-UTRIP
Aktualno Narava & zdravje Zdravje

Kakšno je stanje s koronavirusom po občinah?

Koronavirusu kar ni in ni videti konca. Epidemiološka slika se iz dneva v dan slabša, zdravniki dnevno naredijo po več sto testov, delež okuženih pa je vse večji. Vse to ustvarja občutek, da je situacija ušla nadzoru vsepovsod. Pa je temu res tako? Raziskali smo, kakšno je trenutno stanje po občinah v Sloveniji in tudi pri nas.

Statistika kaže, da je glede na število prebivalcev največ okuženih v Črni na Koroškem (1,34 %), po absolutnem številu pa vodi Ljubljana, kjer se z virusom trenutno spopada 449 občanov, vendar le-ti predstavljajo zgolj 0,15 odstotka skupnega števila prebivalcev. Od 212 občin v Sloveniji se njih le 8 do sedaj še ni srečalo z virusom, in sicer v Gornjem Gradu, Hodošu, Jezerskem, Juršincih, Loškem Potoku, Osilnici, Solčavi in Sv. Juriju v Slovenskih goricah.

Trenutno v 33-ih občinah ni aktivnih okužb. V Kočevju naj bi jih bilo 7, v Ribnici 2, Kostelu 1 ter prav toliko v Velikih Laščah ter Sodražici.

Vladni govorec Jelko Kacin je na današnji novinarski konferenci izpostavil dejstvo, da se virus najhitreje širi v zdravstvu in šolstvu. Ali smo že dosegli vrhunec obolelosti pa za sedaj še ostaja neznanka.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki