E-UTRIP
Članska ekipa ŠD Extrem.
Featured Nogomet Ribnica Šport

Začetek futsal lige ŠD Extrem uspešen

V letošnji sezoni pod okriljem ŠD Extrem vadbo izvajamo v 16 skupinah mladinskih kategorij. Kot eden izmed redkih slovenskih klubov in društev imamo v mladinskih tekmovanjih v 1. slovenski futsal ligi prijavljene vse mladinske tekmovalne kategorije – od U13 do U19. Članska ekipa je letos izpopolnjena z novimi člani in tekmuje v 2. slovenski futsal ligi.

Pošteno smo že zakorakali v jesenski del futsal sezone. Vsi naši igralci in trenerji vseh starostnih kategorij so polno zasedeni – med tednom s treningi, ob vikendih pa z domačimi tekmami in gostovanji.

Člani – U15

Člani ŠD Extrem so v 2. SFL nadaljevali z ligaškimi tekmovanji, vmes pa tudi uspešno nastopali v Pokalu MNZ Ljubljana in se uvrstili v osmino finala Pokala Terme Olimia.

V starostni kategoriji U19 v delu Zahod se za naslov najboljšega borijo ekipe KMN Bronx Škofije, Siliko Fortrade, FSK Stripy iz Škofje Loke, Dlan iz Logatca, FK Dobrepolje, KMN Oplast in Kobarida in ekipa ŠD Extrem. Vse ekipe so izjemno močne in boj za prva tri mesta bo izjemno težak. Ekipa U17 je trenutno najvišje uvrščena ekipa iz našega društva, po sedmih odigranih krogih v času pisanja tega prispevka zaseda 1. mesto. Tudi ekipa U15 tekmuje v kategoriji močnih in kvalitetnih ekip, v mesecu novembru pa se je okrepila z novimi člani.

Mlajše selekcije

V ekipi U13 za ŠD Extrem tekmujejo mlajši tekmovalci – vhodni letniki, z njihovo igro in nastopom smo v društvu zadovoljni. Ekipo sestavljajo igralci naših ekip iz Ribnice in Sodražice. Združena ekipa je obetajoča in z dobrim in vztrajnim delom lahko v prihodnosti še veliko doseže. Do sedaj so se udeležili turnirjev v Ribnici, Sodražici, Kobaridu, Velikih Laščah in v Ljubljani in v Škofijah.

Ekipe Extremove šole starostne kategorije U9 in U11 so se prvih uradnih tekmovanj udeležile v novembru, trenirajo in pripravljajo pa se v Sodražici, Ribnici, Loškem Potoku, na Blokah in v Loški dolini. Vztrajno pilijo svoje znanje in pridno hodijo na treninge. Kot pripravo na tekmovanja so selekcije U9 in U11 odigrale nekaj medsebojnih prijateljskih turnirjev, v katerih so igralci izkusili prve tekmovalne korake in začutili tekmovalni duh. Ni jim šlo slabo, videli smo kar nekaj potez, ki so spominjale na odraslo igro.

Mlajši (U6 in U7) pridno in vztrajno pridobivajo prva znanja in osnove igre z žogo. Tudi za njih smo organizirali prijateljske turnirje, kjer so se izkazali kot pravi igralci. Zadnji je bil organiziran v mesecu novembru v Loškem Potoku.

Turnir U7.

ŠD Extrem na izbirnih treningih

V začetku novembra so v športni dvorani v Sodražici potekali izbirni treningi v starostnih kategorijah U15 in U17 na Zahodu. Izbor tekmovalcev in potek treningov je del projekta razvoja mladih kadrov, ki ga strokovno in organizacijsko vodi trenerski odbor KMN pri Nogometni zvezi Slovenije. Izbirni trening v Sodražici je potekal pod vodstvom Tadeja Levstka.

Iz ŠD Extrem so bili na izbirne treninge vabljeni:

  • iz U15: Vid Kranjc, Patrik Korenjak in Aljaž Lovrenčič,

  • iz U17: Kristjan Mohar, Andraž Gregorič in Nik Ambrožič (vratar).

Naši fantje obeh starostnih kategorij so se dobro odrezali in pokazali svojo pripravljenost.

Igralci na selekcioniranju U15.Igralci na selekcioniranju U17.

Rezultati kakovostnega dela z mladimi

Prvi vikend v novembru se je v Kidričevem zbrala reprezentanca Slovenije U19 v futsalu. Dokaz, da je naše delo kakovostno in da dobro delamo z mladimi je vpoklic v slovensko reprezentanco v futsalu kategorije U19. Iz ŠD Extrem sta bila vpoklicana igralca Žan Janež in Miha Car, vratar Urban Šilc pa je na čakanju. Žan je član ekipe U19 in uspešno nastopa tudi za našo člansko ekipo. Mihova matična selekcija je U17, vendar s svojim talentom in igranjem redno nastopa tudi za selekcijo U19 in za člane. Urban pa nasprotnikom dela sive lase in brani mrežo selekcije U19. Vsem v društvu iskreno čestitamo, ponosni smo na njih!

Lokalna prepoznavnost

V ŠD Extrem smo izjemno ponosni in veseli, da so naši uspehi in naše delo prepoznani tudi v lokalni skupnosti. V sklopu prireditve ob občinskem prazniku občine Sodražice je ekipa U15 s trenerjem in pomočnikom trenerja lanskih državnih prvakov iz našega društva prejela priznanje župana občine Sodražica za svoj uspeh. Prireditve se je udeležila skorajda vsa ekipa in ob prejemu priznanja podoživela lanski uspeh.

Vsi naši igralci in njihovi trenerji se ob uspehih in nagradah zavedajo odgovornosti in dolžnosti, ki jih uspeh prinaša – trdo in disciplinirano delo še naprej in dolžnost, da športne vrednote z zgledom prenašajo na soigralce v klubu in v lokalnem okolju. Društvu pa so uspehi in priznanja dokaz, da je na pravi poti s svojim delom in da uživa podporo lokalnega okolja, kar daje vsem v društvu dodatno motivacijo pri opravljanju dela in prevzemanju odgovornosti.

V naših vrstah tudi svetovni prvak!

Ponosni smo, da imamo med našimi člani svetovnega prvaka! To je Andraž Žlindra, član selekcije U19 in članske ekipe, ki je v Dubaju skupaj s partnerjem Galom Koširjem, postal svetovni prvak v ju-jitsu, v kategoriji duo sistem. Čestitke obema!

Aktualno

Z obveščanjem širše javnosti preko medijev, plakatov in obvestil preko družbenih omrežij (Facebook, Instagram) o članskih in mladinskih tekmovanjih vabimo k navijanju in spodbujanju naših ekip v vseh starostnih kategorijah in k futsalu nasploh čim večje število navijačev in simpatizerjev. V veliko pomoč ste nam pri tem starši in skrbniki naših igralcev. Zato vas vabimo, da spremljate svoje otroke na tekmovanjih in navijate zanje, saj vključenost starša v otrokovo športno dejavnost krepi njegovo samozavest in samopodobo ter prinaša številne pozitivne učinke k zdravemu in skladnemu razvoju otrok. Je pa to tudi priložnost za koristno skupno preživljanje prostega časa.

Hkrati pa igralce, starše in vse občane vabimo tudi, da si ob petkih zvečer ogledate tekme naših članov v domači dvorani v Sodražici in zanje skupaj z nami stiskate pesti.

Veseli bomo tudi novih članov v naši pomožni ekipi za pripravo tekme (redarji, časomerilci, zapisnikarji, medicinsko osebje, ostalo pomožno osebje). Interesenti se lahko na nas obrnete v času tekem, treningov, ali pa nas kontaktirate na info@sd-extrem.si oziroma na GSM 041/831-722.

Dekleta, futsal ni samo za fante!

V mesecu novembru smo pričeli z vadbo futsala za dekleta. Na prvi vadbi se nam je pridružilo 19 deklet iz sodraške in okoliških občin, kar dokazuje, da je ekipni šport za dekleta zaželen in v lokalnem okolju pogrešan.

Vadbi se je mogoče pridružiti tudi naknadno, zato vabimo vse, ki še zbirate pogum, da se nam pridružite.

Treningi potekajo vsako soboto v Športni dvorani Sodražica ob 10. uri, potrebujete le dobro voljo in dvoranske superge za igranje futsala.

Treniranje futsala prinaša številne prednosti in koristi:

  • razvoj telesa (koordinacija, ravnotežje, moč, kondicija, gibljivost),

  • krepitev timskega duha (delati v skupnosti z enakimi načeli in pravili),

  • pozitivno okolje, sprostitev telesa,

  • nasmeh na obrazu.

Lepo vabljeni v našo družbo!

Nuša Ambrožič, ŠD Extrem

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki