fbpx
E-UTRIP
Na Karlovem mostu je vroče in pestro.
Aktualno Hrana Kočevje Narava & zdravje

Ulica + hrana = »ulična hrana« v centru Kočevja

Danes, 24. junija učenci in učenke ter dijaki in dijakinje – no, roko na srce, tudi starši – praznujejo zadnji šolski dan, ki pa je za lokalne ponudnike hrane in pijače hkrati prvi dan, ko se lahko na za promet zaprtem Karlovem mostu predstavijo širši množici. Vsi skupaj na enem mestu, a hkrati tudi vsak zase je s svojo edinstveno ponudbo poskrbel za pestro izbiro hrane in pijače željnih obiskovalcev.

Big bear za burgerje in rebrca, Kova je pristaš pic, Brundo box pa palačink

Big Bear, burger bistro, ki ga že skoraj dva meseca obiskujemo pri Ribič baru ob kočevskem jezeru, se je danes predstavil s svojo priljubljeno klasiko – burgerjem iz 100-odstotnega govejega mesa, poleg tega pa je za vse, ki si želijo nekaj nenavadnega, nekaj, kar se pravzaprav precej težko najde v ponudbi gostincev – baby spare ribs rebrca, kuhana s sous vide tehniko, katerim piko na i doda še žar na oglje.

Aleš Kovačič, vsem poznan kot Kova, nas večkrat tedensko razveseljuje z odličnimi picami, za katere mnogi pravijo, da, ko jo naročiš enkrat, jo boš kmalu naročil spet. Izbirate lahko med klasično pico, margarito ali pico s slanino, če pa mislite (verjetno narobe, pa vendar), da je cela prevelik zalogaj, je na voljo tudi posamezen kos.

Jože Corel iz Brundo boxa, ki je tudi nova pridobitev na glavni plaži kočevskega jezera, pa je poskrbel tudi za tiste, ki jim sladko pomeni več kot slano. Kdo ne mara palačink z najbolj priljubljenim nadevom, ki polepša še tako (neznosno) vroč poletni dan.

Craft pivo in cocktaili za predpraznično vzdušje

Ob dobri hrani – ali pa kar tako, za lepše popoldne – se kozarec mrzlega piva prileže še bolj kot kava, zato so pri Brewwood Craft Brewey in Craft Pivovar MATT poskrbeli tudi za tiste, najbolj izbirčne ljubitelje te že stoletja popularne pijače.

Brewwood je letos na natečaju Naj piva Slovenije 2021
prejel nagrado za Naj pivo po izboru slovenskih novinarjev!

S svojo stojnico na Karlovem mostu se predstavlja tudi Dictator bar, ki ponuja »alternativo« vsem tistim, malo manj gorečim privržencem hmelja, saj za vas pripravljajo osvežilno hišno limonado in kar štiri vrste najbolj priljubljenih poletnih cocktailov, med katerimi boste zagotovo našli pravega zase.

Dogajanje na Karlovem mostu je v polnem teku, v kolikor želite nahraniti želodčke, potešiti žejo ali pale pozdraviti in nameniti kakšno lepo besedo našim gostincem, ste lepo vabljeni v sam center mesta, do 19. ure.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki