fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Novice Politika Zdravje

To ni pravično! Kočevarji smo kaznovani zaradi doslednega upoštevanja ukrepov

Če me kaj moti v miselnosti mesta, v katerem sem rojen, je to, da se vedno obnašamo, kot da smo manjvredni, majhni in seveda ubogljivi ter da se nikoli nič ne da narediti, spremeniti. Manjvrednostni kompleks nas spremlja že od konca druge svetovne vojne in še posebej je na plan udaril po osamosvojitvi. Ne vem, zakaj si vse preveč ljudi misli, da se ne more kosati s standardi prebivalcev našega glavnega mesta? Lahko se! Samo pot je dolga, predvsem pa jo je potrebno enkrat začeti, če želimo priti do cilja.

Kje se je ponovno izkazala majhnost ter ponižnost največje občine v Sloveniji? Včeraj pri sprejemanju državnih ukrepov, ko nas je vlada uvrstila na rdeči seznam statističnih občin, ki bodo morale, med drugim, nositi maske tudi na prostem. To ni pravično! V Sloveniji imamo 212 občin in samo 13 občin ima manjši delež okuženih, kot jih imamo v Kočevju in to je 0,057 %. Rezultat je resnično dober. Tudi okoli nas so občine z dokaj dobro statistiko, razen Ribnice, ki ima malo višji delež okuženih in sicer 0,137 %. Kostel, Osilnica in Loški potok pa sploh nimajo okuženih.

Župan, ukrepajte in zaprosite vlado, da največjo občino tokrat izključi iz JV statistične regije, kjer nam Novo mesto kazi statistiko. Prosim, če se angažirate, kot ste se pri Yaskawi in pokažete Sloveniji, da smo veliki in odločni. In tudi tokrat “z razlogom”, ker upoštevamo priporočila za preprečevanje širjenje virusa.

Za stanje ni potrebno obtoževati nikogar, vsi se trudimo in se trudijo po najboljših močeh, a mislim, da je pravilno, da se tokrat oglasimo in povemo, kaj si mislimo.

Bravo Kočevje! Še naprej spoštujmo vse ukrepe za preprečevanje širjenja virusa, da se bomo lahko čim bolj svobodno gibali. Predvsem pa, da z odgovornim obnašanjem sleherno dokazujemo, da mislimo na celotno skupnost v kateri živimo.

I.G.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki