fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Novice

To kar imamo, nam je v upravljanje dal stvarnik

Ob letošnjemu dnevu reformacije je evangelijska cerkev Kočevje dobila večnamenski prostor za 70 ljudi na Reški cesti 7b, v stavbi za zapornicami na reki Rinži, pet minut oddaljeni od središča mesta. Cerkev je bila ustanovljena leta 2001 ter do leta 2014 delovala kot podružnica, od takrat pa je samostojna in ima od lani svojo podružnico v Trebnjem.

»Že po mojemu prihodu v Kočevje je tlela tiha želja po stalnem in večjem prostoru, v katerem bomo izvajali – poleg verskega obreda – različne dejavnosti. V to smer so šla tudi naša prizadevanja,« je kakopak zadovoljen pastor cerkve, Toni Mrvič.

Prva dejavnost je potekala v tednu 4. 11.-10. 11., ko so obisk lingvističnega antropologa izkoristili za petdnevno poučevanje angleščine, namenjeno občanom, božič in dan samostojnosti pa bodo obeležili s prepevanjem božičnih in domoljubnih pesmi. Skupino vernikov ob sredah povezujejo biblične ure, ob sobotah pa se zbere mladinska skupina. Nedelja je rezervirana za bogoslužje.

Ob vstopu v nove prostore je novo izvoljeni škof evangeličanske cerkve, mag. Leon Novak, vernike spomnil na Trubarjeva reformacijska izročila, ki so jih praznovali zadnji dan v mesecu oktobru. Še posebej se je dotaknil nauka protestantizma, ki velik pomen pripisuje osebni odgovornosti in na katerega se v zadnjem času veliko pozablja. »To kar imamo, nam je v upravljanje dal bog, zato bomo pred njim odgovarjali, kako s tem ravnamo,« je oznanil škof. Mrvič je kot gostitelj poudaril, da slovenska družba potrebuje reforme, tudi take, s katerimi država lahko veliko bolje poskrbi za bolne in starejše, poleg tega pa naj nihče ne izkorišča solidarnosti, ki je pri nas zelo velika.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki