fbpx
E-UTRIP
Teja Starec in njena preobrazba. FOTO: Osebni arhiv.
Aktualno Narava & zdravje Ribnica Zdravje

Teja Starec z močno voljo nad kilograme

Človeka ne definirajo njegovi kilogrami. A če se v lastnem telesu ne počutiš dobro,je čas za spremembo. Teja Starec iz Ribnice se je že od otroštva borila z odvečno težo. Zaradi kilogramov se je počutila drugačnood večine vrstnic, se z njimi primerjala. Besede otrok in najstnikov znajo biti tudi težke in prizadele so tudi njo. V času odraščanja je cilj posameznika vklopiti se v družbo, zaradi prijetnega karakterja, Teja težav s tem ni imela. A teža izrečenih besed: »debela si, shujšaj«, ostanejo v podzavesti in vplivajo na samozavest.

Kot vsaka najstnica, si je želela, da se v lastnem telesu počuti dobro. Ljudje pa prevečkrat iščemo bližnjice, instant rešitve, ki se ne obrestujejo. Tudi Teja je, v želji, da izgubi kakšen kilogram ali dva, pila razne čaje, jemala prehranska dopolnila, ki se niso izkazali za pravo pot.

Njena mami jo je večkrat vabila na skupinsko vadbo, ki jo je obiskovala. Po sto in enem izgovoru, je vseeno odšla na telovadbo, ki je pomenila nov začetek.

Kot vsaka najstnica, si je želela, da se v lastnem telesu počuti dobro. FOTO: Osebni arhiv.

V enem letu je izgubila 32 kg!

V kombinaciji z zdravo prehrano so kilogrami kopneli. To so začeli opažati njeni bližnji in okolica. Pohvale so prihajale iz vseh strani, kar je Tejo še bolj motiviralo. V enem letu je tehtnica pokazala 32 kilogramov manj.

Vidna sprememba je sijala na zunaj, znotraj pa se je Teja še vedno bojevala sama s sabo. Telovadnico je obiskovala tudi dvakrat na dan, štela kalorije, bila utrujena in brez energije. Ob vikendih pa je na zdrav način življenja pozabila in se začela vrteti v začaranem krogu.

»Ni mi bilo do druženj, ker sem vedela, da bo tam hrana, ki je bila v moji glavi takrat prepovedana. Tega nisem želel pokazati navzven, saj sem si govorila, da zmorem sama iz tega razočaranega kroga. Po šestih letih treningov še vedno nisem bila dovolj samozavestna, saj je izguba kilogramov pustila posledice,« je iskrena Teja.

Odločila se je za odstranitev odvečne kože, po mesečnem okrevanju pa znova nadaljevala z gibanjem, najprej s sprehodi in nato z vadbo v fitnesu.

Sama sebi največja motivacija

Na vprašanje, kako ji je to uspelo pa odgovarja, da je bilo na začetku težko, ker se srečuješ z novimi navadami in dokler si ne določiš prioritet, se s tem procesom težko spopadeš. Hujšanje je proces z vzponi in padci, lahkih poti ni, to se je naučila tudi sama. Biti moraš sam sebi največja motivacija, verjeti vase, se spoštovati in imet rad.

V enem letu je izgubila 32 kg. FOTO: Osebni arhiv.

30-letnica je dokaz, da vsak lahko uspe, če ima željo. Je pa potrebno iti iz svoje cone udobja in vzljubiti zdrav način življenja in gibanje.

»Za nagrado pa pride dobro počutje, samozavest in napredek. Pomembno je le, da se ne predaš, da ne obupaš in slediš svojemu cilju. V življenju pa je potrebno tudi ravnovesje in najti je treba tudi čas za razvajanje, dobro hrano in za ljubljene osebe, ki dajo življenju pomen, « zaključi Teja, ženska z neverjetno voljo.

ml.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki