fbpx
E-UTRIP
(Foto: Špela Leskovšek)
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Novice Zdravje

Ta teden brezplačno množično testiranje na Covid-19 v Kočevju

Od danes, 4. 1. 2021, do konca tedna bodo v Kočevju začeli z množičnim presejalnim brezplačnim testiranjem prebivalstva. Testiranja bodo izvajali pred rdečo športno dvorano s pričetkom ob 15. uri. Končali bodo predvidoma ob 18. uri.

Kaj potrebujete?

Potrebujete zdravstveno kartico, ob prijavi pa boste morali sporočiti tudi nekaj osebnih podatkov (ime in priimek, naslov prebivališča, rojstni datum, telefonska številka, na kateri ste dosegljivi, ZZZS številka).

Kakšen bo režim?

Ob prihodu na parkirišče pred športno dvorano vas bo osebje zdravstvenega doma usmerilo na odvzem, ki bo potekal po krožni poti okrog dvorane, na dveh odvzemnih mestih, po drive-in sistemu, iz avta, izjemoma lahko peš po sistemu walk-in. Izvajali se bodo hitri antigenski testi, ob katerem se bris odvzame iz nosnožrelnega prostora.

Kdaj bodo vidni rezultati?

Direktorica ZD Kočevje, Polona Vidič hudobivnik pravi, da bodo sporočali le pozitivne rezultate in sicer po končanem testiranju, predvidoma do 19.00 ure, negativnih rezultatov pa ne bodo posebej sporočali. V kolikor si kdo želi prejeti potrdilo tudi v primeru negativnega testa, ga lahko prejme. Priporočamo, da na to zdravstveno osebje opozorite že ob samem testiranju.

Komu je namenjeno?

Testiranje je namenjeno vsem zainteresiranim, ki nimajo znakov okužbe. »Poudarjamo pa, da se vsi z simptomi in znaki, ki bi lahko pomenili okužbo COVID-19 testirate s PCR testom v COVID ambulanti, po naročilu osebnega zdravnika, kot do sedaj,« dodajajo. Naročanje ni potrebno.

(Foto: Špela Leskovšek)

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki