fbpx
E-UTRIP
Aktualno Zanimivosti & Zabava

Kosmatinca Leni in Ajša razveselila stanovalce DSO Kočevje

Pes, človekov najboljši prijatelj, je že od nekdaj znan po svoji zmožnosti, da prinese toplino in veselje v življenja ljudi. Včeraj so se v avli Doma starejših občanov Kočevje zbrali stanovalci, polni pričakovanj in navdušenja, saj so se veselili družbe puhastih štirinožnih gostov. Na obisk sta prišla kosmatinca Leni in Ajša.

Čivava in pudelj sta z izjemno prisrčnostjo prinesla nepopisno veselje. Stanovalci so komaj čakali, da pridejo na vrsto in v svoje naročje vzamejo prikupna psička. Ob njuni prisotnosti so se prebudili prijetni spomini na hišne ljubljenčke, ki so jih nekoč imeli. “Takšni obiski jim omogočajo, da se spomnijo preteklosti in obujajo lepe spomine na živali, ki so jih imeli doma,” je povedala Branka Koleta, ki je pripeljala ta čudovita pasja spremljevalca v Dom.

Obisk ni bil le prijeten, ampak tudi terapevtski. Psi imajo izjemno pozitiven učinek na starostnike, še posebej na tiste, ki so utrpeli kap. Ko stanovalci pobožajo te prijazne živali, se njihovo telo odzove na izjemno pozitiven način. Nasmeh se prikrade na njihove obraze, njihova srca se napolnijo s toplino, ki jo pes prinaša. Priča smo bili celo solzam v očeh nekaterih stanovalcev, ki so se spomnili svojih izkušenj s hišnimi ljubljenčki.

“Živali so že večkrat obiskale naš Dom. Ta program izvajamo že nekaj let v okviru delovne terapije. Prejšnje obiske je popestrili škotski ovčar, zdaj nas obiskujeta Leni in Ajša, ki sta majhna in ju zato lahko postavimo tudi na postelje naših nepokretnih stanovalcev,” pripoveduje Branka, zaposlena v Domu.

“Podobnega kužka ima moja vnukinja,” je veselo povedala ena od stanovalk.

Nekateri se niso želeli ločiti od prijetne družbe in so zaposlene spraševali, če bosta psička ostala v Domu za stalno. Tiha in mirna Leni in Ajša sta uživala v objemu in očitno je tudi njima ugajala pozornost.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki