fbpx
E-UTRIP
Aktualno Izlet Novice

Ste že cepljeni z drugim odmerkom? Meja s Hrvaško je za vas odprta!

Od polnoči naprej velja, da bodo na Hrvaško lahko TAKOJ brez kakršnih koli omejitev potovali vsi, ki so cepljeni z drugim odmerkom katerega koli cepiva proti Covidu 19. Tako so sporočili s hrvaškega notranjega ministrstva.

Gostinski lokali na Hrvaškem bodo – zaradi zmanjševanja števila okužb – lahko od jutri naprej odprti do polnoči (trenutno so namreč lahko odprti do 23. ure)

Od jutri naprej bo tudi veljalo, da se lahko v Slovenijo vsi vrnejo brez kakršnih koli potrdil o testiranju, cepljenju ali prebolelosti, tako da je prehod na Hrvaško sedaj za cepljene pravzaprav enak tistim pred “koronakrizo”.

Hrvaška situacija boljša od Slovenske

Hrvati imajo trenutno 1.207 aktivnih primerov okužbe, v Sloveniji pa je trenutno okuženih dobrih 3.000 ljudi. Hospitaliziranih je 456 covidnih bolnikov, od katerih jih 44 potrebuje intenzivno nego. Pri nas je glede hospitalizacije situacija malenkost boljša, namreč, imamo 165 hospitaliziranih, a kaj, ko jih kar 48 potrebuje pomoč na intenzivni negi. Glede na to, da ima hrvaška več kot dvakrat toliko prebivalcev kot Slovenija, lahko rečemo, da jim trenutno kaže (še) bolje.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki