fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Občina Ribnica Šport

Naposled ga je dobila tudi Ribnica!

Minuli petek so v Ribnici odprli Športni park, v okviru katerega so pridobili večnamensko ploščad v velikosti rokometnega igrišča, s 150-metrsko krožno atletsko stezo iz tartana, igrišče za odbojko na mivki in košarkarsko igrišče, dvostranske tribune z delno podkleteno shrambo za razna orodja, prostori za garderobo in toaleto. Glede na velikost objekta in število uporabnih površin je del funkcionalnih (podkletenih) prostorov pod tribunami, bližnjo cesto v ulici Jožeta Petka so zaradi pridobitve prostora nekoliko premaknili.

Sicer so zasnovo parka občinski možje zasnovali že davnega leta 1977, ko se je gradila Športna dvorana, a se od takrat – razen želja – na tem ni veliko naredilo. V tem času pa so lična vaška večnamenska športna igrišča zrasla po vseh krajevnih skupnostih, v nekaterih celo več njih.

Občini je uspelo pred desetimi leti odkupi zemljišče, pred dvema letoma pa je v proračun naposled zagotovljen denar za začetek gradnje. Prva lopata je bila zasajena septembra lani, dela je izvajalo podjetje Hipox.

Športni park za vse generacije

»Lahko si štejem v čast, da nam je s sodelavci naposled uspelo prvič v Ribnici pridobiti toliko igralnih površin, namenjenih vsem generacijam,« zadovoljstva ni skrival ribniški župan, Samo Pogorelc. Tudi Franci But, slovenski veleposlanik v Nemčiji, ki je bil na prelomu tega tisočletja predsednik Plavalnega kluba Ribnica in si je potihoma želel, da bi na lokaciji novega športnega parka zgradili olimpijski odprt bazen. »Nam je sicer spodrsnilo, a me prevzeme, ko vidim, kako mogočna je ta pridobitev, ki je prav lepo umeščena v okolje, v katerem se prepleta medgeneracijsko sožitje. Tod zraven so namreč javni zavodi in ustanove,« je dejal But.

Da Ribnico tudi s tem projektom, ki je zagotovo pomemben mejnik, peljejo v družbo razvitejših občin, pri tem pa uspešno sodelujejo z državo pa je izpostavil državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo, Aleš Mihelič.

Naveličani poti na stadion

»Če kdo, potem smo bili mi trije naveličani poti od šole, mimo semaforjev in zgoščenega prometa, do poldrugi kilometer oddaljenega stadiona na Ugarju, kamor smo k pouku peš peljali otroke. Od jutri bodo lahko tekli, skakali in se igrali z žogo za vrati šolske stavbe,« so žareli profesorji športne vzgoje Janez Ilc, Tadej Levstek in Aleš Pugelj.

Vrednost naložbe je nekaj manj kot milijon 340 tisoč evrov, od tega je 871 tisoč evrov primaknil občinski proračun, 467.577,00 pa so nepovratna sredstva Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Zvoki ribniškega pihalnega orkestra, nastop domače mažoretne skupine in še posebej svetovno znane akrobatske skupine Dunking Devils, so petkovo popoldne še bolj popestrili.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki