fbpx
E-UTRIP
Marjan Žiberna: Dedič
Aktualno Novice Zanimivosti & Zabava

Marjan Žiberna, Dedič: Vojna, taborišče v Nemčiji, na koncu pa smrt obeh otrok in žene

Pri založbi Litera je pred kratkim izšel Roman z naslovom Dedič.

Avtor, Marjan Ziberna ga je posvetil danes 82-letnemu gospodu, ki je vojna leta preživel v taborišču v Nemčiji, se po vojni s težavo prebijal in potem, ko se je življenje zazdelo bolj prizanesljivo, izgubil oba otroka ter ženo. In roman se v nekaterih ključnih elementih opira prav na te tragične izgube.

»Zato ne morem reči “uživajte ob branju”, lahko pa zapišem, da je navdihujoča moč, s katero se je vedno znova uspel pobrati.«

Nekatere podrobnosti so na voljo na spodnji povezavi https://www.zalozba-litera.org/Book/Single?bookId=496, preko katere je mogoče knjigo tudi kupiti, sicer pa je v prodaji tudi v knjigarnah po Sloveniji.

“Ko sem tekel, so moje noge letele. Ko sem tekel, nisem bil več prestrašen otrok, ki si zvečer ne upa zaspati, ker se boji, da se bo zbudil iz hudih sanj, ko bo prepozno, saj bo medtem že pomočil posteljo.” “Zaneslo me je, da bi skoraj padel. Padec je preprečil avtomatiziran zasuk pete, ki je osvobodil nogo iz pedala. Sredi položnega klanca sem moral sesti v travo za cesto. Ob spoznanju, da neke obljube nisem nikoli prelomil, mi je spodsekalo noge. Ob spoznanju, da nisem nikoli prelomil obljube, ki bi jo moral prelomiti, sem se sesedel.” (iz knjige)

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki