fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kronika Ribnica

Pri spravilu lesa se je smrtno ponesrečil

Minuli petek, kmalu po 19. uri, se je v naselju Gornje Podpoljane, v gozdu nad vasjo, zgodila delovna nesreča, v kateri se je pri spravilu lesa, ko ga je stisnil hlod, smrtno ponesrečil 41-letni vaščan D. G.. Na pomoč so bili poklicani gasilci, policija in zdravniška služba. Gasilci iz Ribnice, Velikih Poljan in Dolnjih Retij so ponesrečenemu nudili pomoč oživljanja, a je bila poškodba tako huda, da je podlegel na kraju nesreče, kar so ugotovili tudi reševalci iz Zdravstvenega doma Ribnica. Dogodek nima znakov kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah pa je obveščeno pristojno tožilstvo. Ponesrečeni je bil sedem let zaposlen na podjetju Komunala Ribnica. Sprva kot smetar, kasneje je pomagal pri drugih opravilih tudi kot šofer, nazadnje traktorja. »Poznamo ga kot zelo pridnega in vestnega delavca. Bil je pravzaprav odličen mož, spoštovan v kolektivu,« je dogodek zelo prizadel tudi Bojana Trdana, direktorja Komunale.

Naj spomnimo, da so se lani pri spravilu lesa ali delu v gozdu na Kočevskem smrtno poškodovali štirje zelo izkušeni delavci. Od tega dva upokojenca, ki sta vso delovno dobo preživela v podiranju hlodov. Žal so nesreče – kljub upoštevanju vseh navodil, kako ravnati pri sicer nič kaj lahkem delu v gozdu – neizogibne. Vse so se zgodile v popoldanskih urah, ko so bili delavci verjetno že utrujeni, takrat je zagotovo popustila tudi njihova zbranost, izkušnje sekačev, ki so celo delovno dobo pustili pri podiranju hlodov, pač pri tem veliko ne pomagajo. Zaradi tega je treba delo v gozdu vzeti skrajno resno in mu, zlasti, kadar gre za starejše osebe, nameniti zgolj nekaj ur. Seveda ob obvezni uporabi zaščitne opreme. In še en nasvet. Z motorno žago se med debla nikoli ne odpravljajte sami.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki