fbpx
E-UTRIP
Aktualno Dobro je vedeti Zdravje

Stavka: kako bo potekalo delo v ZD Kočevje?

Ker z vladno stranjo niso zbližali stališč glede stavkovnih zahtev, med drugim po zvišanju plač, bodo reprezentativni sindikati zdravstva in socialnega varstva danes med 7. in 22. uro stavkali. Stavka bo potekala v zdravstvenih domovih, bolnišnicah, socialnovarstvenih zavodih, centrih za socialno delo in lekarnah. Kako bo delo potekalo v ZD Kočevje?

“V skladu z zakonodajo in sindikalnimi pričakovanji je bilo tudi zaposlenim v ZD Kočevje omogočeno, da pripravijo predlog glede načina dela za jutrišnji dan, seveda z razumevanjem, da se vsa nujna stanja obravnavajo brez sprememb. Odločitev zaposlenih je bila, da bo večina ambulant in dejavnosti delovala normalno ali zgolj v rahlo okrnjenem režimu,” je sporočil direktor ZD Kočevje Gregor Košir.

V sporočilu za javnost dodaja, da bodo vsi naročeni pregledani v skladu z razporedom. Skrajšan bo samo razpoložljivi čas za telefonsko naročanje in informacije in sicer v dopoldanskem času bodo dosegljivi med 8. in 10. uro v popoldanskih ambulantah pa med 12. in 14. uro.
Vsa nenujna stanja in naročila kot so redni recepti, bolniške odsotnosti ipd .. bodo obdelana naslednji dan, še vedno pa v skladu z zakonsko predpisanimi roki.

“Glede na dejstvo, da imajo delavci pravico do stavke skozi celoten dan, se vsem zaposlenim v ZD Kočevje zahvaljujem za razumevanje, še posebej urgentni ekipi, saj bo velika večina dela vseeno opravljena brez večjih motenj,” dodaja vodstvo.  

Vsa urgentna in nujna stanja bodo seveda kot do sedaj obravnavana brez sprememb v okviru Nujne medicinske pomoči.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki