fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo Novice Zanimivosti & Zabava

Statistika kaže, da nas čaka igrivo leto

Statistični urad RS nas nemalokrat razveseli z zanimivo statistiko. Tokrat so postregli s podatki, ki namigujejo na to, da nas čaka igrivo leto, leto omamnih dišav in viskija.

V zadnjem letu smo uvozili za več kot 130 milijonov EUR igrač. Uvozniki so mislili tudi na sladkosnede – uvozili so za več kot 33 milijonov EUR čokolad in čokoladnih bonbonov. 

Kaže, da bomo tudi lepo dišali, uvozili smo namreč za slabih 26 milijonov EUR toaletnih vod in parfumov. Za skoraj pol manj smo uvozili viskija.

Mnogi izmed vas ste za darilo prejeli nogavice, kajne? Uvozili smo jih za 7,9 mio. EUR in skoraj toliko je bilo uvoza nakita iz plemenitih kovin.

S 5,1 mio EUR sledi peneče vino, s 4 mio EUR izdelki za božične praznike. Lučk za novoletne jelke smo uvozili za dober milijon in pol.

VIR:SURS

Voščilnice, razglednic in pisem v današnjih časih ne dobimo veliko. Dobre želje so se preselile na splet, kar kaže tudi podatek za uvoz. Uvozili smo namreč zgolj 0,6 mio EUR poštnih razglednic in čestitk.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki