fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo

Spremembe cen plačilnih storitev in poštnih nakaznic

Pošta Slovenije vse pogosteje draži svoje storitve in podjetniki že skoraj mesečno prejemamo obvestila o podražitvah. No, ne ravno mesečno, zagotovo pa nekajkrat letno prispe obvestilo o spremembah cen različnih njihovih storitev.

S 1. julijem se dražijo plačila položnic in to za dobrih 15 %, kar je zelo veliko, če računamo, da povprečna družina plača 8 položnic. V denarju to pomeni krepko preko 100 eur/leto samo za provizije pri plačilu položnic na Pošti.

Priznamo, da kot monopolisti niso izkoristili svojega potenciala in so se bolj usmerili v prodajo različnih artiklov, ki jih lahko opazite povsod po njihovih prostorih, namesto, da bi svoje storitve širili v panogi, v kateri delujejo. Se pravi v dostavi različnih pošiljk. Tako bi lahko Pošta danes bila centralni sedež za prevzem paketov v njihovih parketomatih, ne pa, da je še danes potrebno čakati pred okenci več deset minut in izgubljati čas po nepotrebnem. Operacijske sisteme imajo zastarele in za vsak prevzem na pošti še vedno podpisujemo list papirja, da ne komentiram razne obrazce za ureditev pooblastil ipd. Skratka zaostali v času.

In, če je bilo včasih lepo delati na Pošti in so bila vsa delovna mesta zasedena, službo pa si lahko dobil samo preko resnično dobrih vez, je danes drugače. Poštarji opravljajo težje delo in manj zaslužijo, zato imajo tudi težave pri iskanju kadra.

Namig za Pošto: bolj razvojno naravnani direktorji.

I.G.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki