fbpx
E-UTRIP
FOTO: Soriko.
Aktualno Gospodarstvo Narava & zdravje Novice

Sodražica zaključuje izgradnjo vodovoda v Zamostcu

V občini Sodražica zaključujejo gradnjo vodovoda v Zamostcu, ki je bil še edini večji kraj v občini brez ustrezne javne oskrbe z vodo. S tem bodo dosegli 95-odstotno priključenost na javni vodovod, kar je po oceni župana Blaža Milavca lep uspeh, poroča STA.

V Zamostcu so do zdaj vaški vodovod že imeli, a je bil zgrajen že pred več kot 50 leti ter posledično močno dotrajan in poškodovan. V občini so se, da bi preprečili nadaljnje vodne izgube, odločili za temeljito prenovo. Zgraditi nameravajo povsem nov vodovodni sistem in ga priključiti na centralni vodovodni sistem v občini.

72 odstotkov vrednosti je evropskih sredstev

Projekt je po besedah župana Blaža Milavca v zaključni fazi, povsem končan pa bo do poletja. Z njim bo občina dosegla 95-odstotno priključenost prebivalstva v javno oskrbo z vodo. “V prihodnje nas sicer čaka še vodovod na območju Gore, petih vasi, ki so zelo razpršene, a gre pri tem za manjši sistem, okoli 120 gospodinjstev,” pravi.

Gradnja vodovoda v vasi Zamostec je stala 340.000 evrov, od česar bo nekaj manj kot 72 odstotkov evropskih sredstev, 15 odstotkov bo prispevala država, nekaj več kot 13 odstotkov pa občina sama.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki