fbpx
E-UTRIP
(Foto: siol.net)
Aktualno Kočevje Novice Občina Politika

Obeležitev 30-letnice postroja v Kočevski Reki

Občina Kočevje obvešča, da bo danes, 17. decembra, med 10.30 in 12.00 vzpostavljena začasna popolna zapora ceste pri spominskem parku MSNZ v Kočevski Reki, zaradi obiska državnega vrha ob 30. obletnici postroja enote Teritorialne obrambe.

Danes ob 11. uri bo namreč v spominskem parku Manevrske zaščite v Kočevski Reki potekala obeležitev 30-letnice postroja v Kočevski Reki “Dan, ko je prvič zadišalo po slovenski vojski”. Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo na obeležitvi slavnostni govornik in bo k spominskemu obeležju položil venec. Zbrane bo nagovoril tudi predsednik prve slovenske vlade Lojze Peterle.

Želijo ohraniti zgodovinski spomin na prelomne dogodke pred 30-imi leti

Obeležitev obletnice sodi v okvir prizadevanj predsednika republike za ohranitev zgodovinskega spomina na prelomne dogodke pred tridesetimi leti, ki so utirali pot prvim demokratičnim volitvam in odločitvi osamosvojitvi Slovenije. Obeležitev bo trinajsta v vrsti dosedanjih počastitev 30. obletnice teh prelomnih dogodkov in bo potekala na razmeram prilagojen način.

Slovesnosti letos ne bo

Slovesnosti ob 30. obletnici prvih demokratičnih in večstrankarskih volitev, na kateri bi bila slavnostna govornika prvi predsednik Republike Slovenije Milan Kučan in predsednik prve demokratično izvoljene vlade Republike Slovenije Alojz Peterle, v tedanjih razmerah ni bilo mogoče pripraviti, zato je predsednik republike v počastitev obletnice državljanke in državljane ter Slovenke in Slovence nagovoril s posebno poslanico. 30-letnico uradnega imena naše države pa je predsednik republike obeležil skupaj z otroki iz vrtca Litija: 340 otrok je na travniku v Litiji sestavilo 24-metrski napis SLOVENIJA, pri tem pa se jim je pridružil predsednik republike.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki