fbpx
E-UTRIP
Aktualno Politika Zanimivosti & Zabava

Škrabčeva domačija gostila predsednico države

Junijska gostja v skednju Škrabčeve domačije v Hrovači pri Ribnici je bila predsednica države Nataša Pirc Musar. Je prva ženska na čelu samostojne države v Sloveniji, medtem ko jih je v Evropi še pet, in skupno 29 po svetu. Širši javnosti je najprej postala znana kot obraz javne radiotelevizije, nato pa kot obraz komercialne televizije v paru z legendarnim Matjažem Tankom, ki je bil, kot pravi sama, eden njenih življenjskih mentorjev.

Tudi ko je opustila novinarsko vlogo, je dostop do javnih informacij ostal njena strast. Kot pronicljiva in odločna informacijska pooblaščena, je v Sloveniji na tem področju orala ledino. Nato se je zdelo, da je kariera vidne odvetnice in budne opazovalke družbenopolitičnega dogajanja njena dokončna življenjska izbira, dokler se ni lani jeseni predstavila kot kandidatka na predsedniških volitvah in zmagala.

V pomenkovanju z novinarko Darjo Groznik je dejala, da je most med ljudmi, interesi, gospodarstveniki in izvršilno vejo oblasti. Iskreno verjame, da ima največjo moč prav v moči besede. Beseda je tisto, kar ljudje na koncu slišijo. Verjame, da jo bodo najbolj slišali tisti, ki bi jo v danem trenutku najbolj morali.

“Kar se tiče odnosov med levico in desnico, je to največje breme. Če se vlada ne bo pogovarjala z opozicijo pri iskanju konsenza vsaj pri strateških prebojih, potem ne bomo mogli iti naprej,” je dejala.

Seveda se ne odreka neposredni komunikaciji z državljani. V srcu je liberalka in verjame v temeljne človekove pravice. Kot doktorica prava, je posebej občutljiva na njihovo kršenje. Zanaša se na svojo vztrajnost in odločnost.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki