fbpx
E-UTRIP
Aktualno Foto & video Kočevje Kultura Narava & zdravje Novice Zanimivosti & Zabava

Še en uspešno izveden oratorij v Stari Cerkvi

V ponedeljek, 29. julija, smo v župniji Stara Cerkev začeli že 13. oratorij pod geslom: »Imaš moč!« Glavni junak je bil Peter Klepec. Z nasmehom na obrazu in veliko pozitivne energije se je počitniškega tedna in novih dogodivščin lotilo kar 13 dobro pripravljenih animatorjev. V ponedeljek zjutraj smo sprejeli 60 otrok, jim razdelili rumene majčke in zavezali zapestnice različnih barv, saj smo se tako ločili po starostnih skupinah.

Pred vsakodnevnim uradnim začetkom oratorija so otroci najprej dodobra ogreli glasilke s prepevanjem različnih bansev in drugih pesmic ter se razgibali ob jutranji vadbi. Temu je sledil dvig zastave ob glasnem petju letošnje oratorijske himne. Nato smo animatorji uprizorili igrico, s katero smo otrokom malo drugače približali zgodbo in življenje Petra Klepca ter jim tako predstavili geslo letošnjega oratorija. Po gledališki animaciji so bile na programu kateheze, kjer smo se pogovarjali, razpravljali in razmišljali o različnih vrednotah in simbolih, ki so bili izbrani za določen dan. Ko smo zaključili delo po skupinah, so bile na vrsti delavnice. Otroci so letos lahko izbirali med šestimi različnimi. Ustvarjali so gosenice, rožice, polžke, samoroge, morske slike in zapestnice – zanje je bilo zanimanje največje.

Ob 12. uri so nam pridne kuharice pripeljale kosilo in tako smo z zelo okusnimi jedmi napolnili svoje želodčke. Po kosilu je sledil kratek počitek, nato pa skok na šolsko igrišče, kjer se je akcija nadaljevala. Animatorji smo skupaj z otroki igrali košarko, nogomet, boj med dvema ognjema ali pa se zabavali v senčki pod drevesi.

Ob 14. uri so sledile težko pričakovane velike igre. Otroci so v želji po zmagi pokazali veliko spretnosti in tekmovalnosti. V ponedeljek smo animatorji otroke razdelili v heterogene skupine, ki so se med seboj pomerile v štafetnih igrah. Vsaka skupina je zelo glasno spodbujala svoje sotekmovalce in vzdušje na igrišču je bilo res športno. V torek je bilo na vrsti iskanje zaklada, kjer so otroci po Stari Cerkvi in njeni okolici iskali in mimoidoče prosili za različne predmete s seznama. Pri tej igri so se otroci preizkusili v svoji iznajdljivosti in priznamo, da so se odlično izkazali. V sredo smo se z otroki odpravili na izlet v ZOO park Rožman. Z dvema avtobusoma smo se odpeljali proti Horjulu in po uri in pol vožnje smo prispeli na cilj, kjer nas je pričakal lastnik parka. Najprej je vse lepo pozdravil, nato pa nas odpeljal na ogled. V parku smo lahko občudovali rjavega medveda, belega volka, indijskega ježevca, sibirskega tigra, kamelo, dolgonosega medveda, lamo, želve, kozoroga, koze, srne, pava, rakuna in še mnoge druge rešene živali. Nasmejani in zadovoljni smo se srečno vrnili pred cerkev v Stari Cerkvi. Najbolj zanimivo je bilo v četrtek, ko smo animatorji pripravili zelo zaželene vodne igre in, ker nam je služilo tudi vreme, je bilo veselje še toliko večje. V petek, na zadnji dan, smo imeli sveto mašo, pri kateri so otroci lepo prepevali naučene pesmi. Po končanem mašnem obredu je sledilo še druženje z vsemi zbranimi ob sladkih in slanih dobrotah.

Animatorji smo veseli in zadovoljni, da je za nami še en uspešen oratorij.

Zahvalili bi se radi tudi PGD Stara Cerkev, ki nam je posodilo šotor ter nesebično odstopilo prostore v svojem domu, podjetju Melamin, ki se je odzvalo na našo prošnjo in darovalo denarni prispevek, podjetju Intersocks za podarjene nogavice, Sitomatu, ki nam je ponovno izdelal čudovite majice ter voznikoma Robertu Gregoršancu in Viliju Ilcu za prijetno in varno vožnjo.

Klara Berlan, vodja oratorija

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki