fbpx
E-UTRIP
V imenu podjetja Steklarstvo in pleskarstvo Andreja Lebar s.p. je plaketo zahvale ŠD Mozelj prevzel Borut Lebar.
Aktualno Kočevje Šport Športna društva

ŠD Mozelj nadaljuje uspešno poslanstvo v svetu športa

V začetku meseca marca (še pred epidemijo) smo se zbrali člani in podporniki ŠD Mozelj na volilnem – programskem občnem zboru, na katerem smo pregledali aktivnosti in analizirali delovanje v preteklem letu, kakor tudi aktivnosti v zadnjem štiriletnem obdobju.

Na športnem področju so vseskozi potekala tekmovanja v občinski mali nogometni ligi, na katerih pa v zadnjem letu nismo sodelovali zaradi vse manjšega števila domačih igralcev (prenehanje igranja, odselitev, poškodbe, …). Ravno zato izvajamo tedensko rekreativno vadbo vseh starostnih skupin. Pripravili in izvedli smo turnir v malem nogometu za občinski pokal in zaključne tekme za prvaka občinske lige v letu 2016 in 2017.

Najbolj zahtevna in pomembna aktivnost je bila vsekakor organizacija tri-mesečne zimske futsal lige Občine Kočevje v letih 2016, 2017 in 2018, ki so se izvajale v telovadnici Osnovne šole ob Rinži, na katerih je vsako leto sodelovalo okoli 100 ljubiteljev dvoranskega nogometa in prav toliko obiskovalcev, ki so si z zanimanjem ogledali tekme.

Veliko dela smo opravili na področju vzdrževanja in posodobitve nogometnega igrišča, postavitvijo in notranjo ureditvijo brunarice s piknik prostorom, postavitvijo kovinske konstrukcije in namestitvijo lovilnih mrež. Dela se izvajajo z prostovoljnim delom članov, s pomočjo podpornih članov in finančno podporo redkih donatorjev ter z lastnimi sredstvi. S pomočjo donatorjev in lastnimi finančnimi sredstvi smo nakupili tudi nekatere športne rekvizite in strojno opremo za vzdrževanje športnih objektov.

Pri tem ne skrivamo razočaranja nad odklonilnem odnosu pomoči predstavnikov vaškega odbora Mozelj in KS Ivan Omerza, ki, za razliko od drugih krajevnih skupnosti v občini Kočevje, nimajo posluha za podporo pri izvajanju programa posodobitve športnih objektov in samega vzdrževanja igrišč, saj v vseh teh letih niso prispevali niti enega evra. Odločno so nasprotovali prošnjam za pridobitev društvenega prostora v delno prenovljeni bivši osnovni šoli v Mozlju, kjer je bil tudi sedež društva, čeprav smo si za obnovitev vseskozi zelo prizadevali.

Kritično smo tudi spregovorili o skromni finančni dotaciji oziroma razdeljevanju finančnih sredstev iz občinskega LPŠ (letnega programa športa), kjer so bile iz strani občinske uprave zavrnjene naše pobude za spremembo pravilnika o ločeni obravnavi izvajanja športne rekreacije na podeželju, z namenom bolj preprostejšega sistema financiranja društev in klubov na podeželju.

Uspešno vodenje in dosedanji doseženi uspehi so bili razlog za enoglasno potrjen predlog o ponovnem imenovanju predsednika Mira Kuzme, za tajnika Boruta Lebarja in blagajnika Tomaža Kuzme. Iz poročila nadzornega odbora je razvidno finančno transparentno poslovanje, kar članstvo z odobravanjem sprejema, saj predstavlja temelj uspešnega in zaupanja vrednega dolgoročnega delovanja našega društva, ki letos praznuje štirinajsto obletnico.

V letošnjem letu se bo nadaljevalo z vsakoletnimi vzdrževalnimi deli na igrišču in drugimi tekočimi aktivnostmi med katerimi bo še poseben poudarek na počastitvi 40. obletnice položitve asfalta oziroma izgradnje večnamenskega igrišča, ki je bilo zgrajeno s prostovoljnim delom mladih Mozeljčanov v osemdesetih letih. V spomin na ta nepozabni dogodek, ki že štirim generacijam omogoča športno preživljanje prostega časa, bomo v mesecu juniju in juliju organizirali nekaj športnih prireditev, slavnostna počastitev pa bo v mesecu avgustu z glasbeno zabavno prireditvijo pod nazivom »Dobimo se na igrišču«.

Naša skrb bo tudi v prihodnje urejenost športnih objektov in spodbujanje k rekreativnemu športnemu preživljanju prostega časa in druženja. Zahvala vsem sponzorjem in donatorjem, še posebej steklarstvu in pleskarstvu Andreja Lebar s.p, kateremu smo v zahvalo podelili spominsko plaketo ŠD Mozelj. Po končanem občnem zboru je sledilo zabavno druženje.

Miro Kuzma, predsednik ŠD Mozelj

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki