E-UTRIP
Featured Iz naših šol Kočevje Novice

Izbrani šahisti in športniki Osnovne šole Ob Rinži

Ob koncu vsakega šolskega leta za to imenovane komisije izberejo šahista, šahistko in šahovsko ekipo leta ter športnika, športnico in športno ekipo leta.

Šahistka leta je Lia Grišin, ki je osvojila srebrno kolajno na državnem osnovnošolskem posamičnem prvenstvu do 12 let. Sodelovala je v ekipi deklic do 12 let, ki so postale državne prvakinje, v ekipi deklic do 15 let, ki so osvojile tretje mesto in v ekipi Šahovskega društva Kočevje, ki je osvojilo prvo mesto na ekipnem državnem prvenstvu do 12 let.

Šahist leta je Igor Jalovec, ki je državni mladinski prvak v počasnem šahu v starostni skupini dečkov do 10 let, na mladinskem državnem prvenstvu v pospešenem šahu pa je dosegel drugo mesto. Uspešno je nastopal na osnovnošolskem državnem prvenstvu do 12 let posamično in ekipno. Sodeloval je tudi na mladinskem svetovnem in evropskem prvenstvu.

Šahovska ekipa leta je ekipa učenk v sestavi: Kiani Nia Šertelj, Lia Grišin, Tinkara Lavrič, Nuša Nisa Šertelj, Manca Gorše, Eva Robida, Mina Delić in Lara Gorenčič. Naše učenke so osvojile kolajne na vseh ekipnih državnih osnovnošolskih prvenstvih. Do 15 let so bile tretje, do 9 let so bile druge, do 12 let pa so postale državne prvakinje.

Športnici leta sta La Mia Gorenčič in Tinkara Lavrič. La Mia je uspešno zastopala šolo na košarkarskih, odbojkarskih in atletskih tekmovanjih. Redno nastopa za Odbojkarski klub Kočevje, tako na uradnih prvenstvih kot tudi na drugih tekmovanjih.

Tinkara je nastopila za šolsko ekipo na vseh ekipnih košarkarskih in atletskih tekmovanjih ter v namiznem tenisu. Redno nastopa za Košarkarski klub Kočevje, tako na uradnih prvenstvih, kakor tudi na drugih tekmovanjih.

Športnik leta je Timon Vesel, ki je nastopil za šolsko ekipo na košarkaških in atletskih tekmovanjih. Tekmoval je tudi na mednarodnem tekmovanju v Pragi in Debrecenu, kjer je zastopal ekipo Grosuplja.

Športniki leta so Žiga Kolmanič, Jan Stekič, Urban Sevenšek, Enej Šneler, Adan Beširević, Lan Štimac, Luka Artač, Jan Stanišič, Dorin Ofak, Dan Grmič, Jurij Zupanič in Tine Corl. Dečki so tekmovali za šolo v obeh starostnih skupinah v vseh ekipnih športih, pri košarki, nogometu in rokometu pa so se uvrstili na področno tekmovanje.

Iz vsega naštetega lahko vidimo, da smo v šoli lahko ponosni na mnoge naše učenke in učence. Tako v šahu kot v ostalih športih so se izkazali tudi v letošnjem šolskem letu.

Tomaž Cokan, OŠ Ob Rinži

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki