fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo Novice

»Sarine dobrote« – nova slaščičarna v centru Kočevju s številnimi slaščicami po starih receptih, tudi kočevarskih

25-letna Sara Osterman iz Kočevja začenja z novim poglavjem v življenju. Danes, 19. aprila, je namreč odprla svojo slaščičarno Sarine dobrote v centru Kočevja, v kateri ima možnost neomejenega ustvarjanja ob pripravi in peki najrazličnejših sladkih dobrot.

Sara o tem, da bi imela slaščičarno, sanja že od malega. Veselje ob pripravi sladic je začutila že v rosnih 10. letih, od takrat pa je želja po opravljanju tega poslanstva le še naraščala. Ob vpisu na srednjo šolo ni bilo dvomov – vpisala se je na slaščičarsko šolo, kjer je svoje veščine izpopolnila in nadgradila do te mere, da je svojim rokam zaupala le še bolj kot prej. Izkušnje je pridobivala tudi v prostorih znane slovenske slaščičarne in pekarne Pečjak ter v gostilni in slaščičarni Pri Kuklju v Velikih Laščah. In odločitev je padla! Odprtje lastne slaščičarne je korak v pravo smer.

Sladke dobrote Sara že nekaj časa prodaja na tržnici v Kočevju, kjer ob sobotah kljub odprtju lastnih prostorov še ostaja prisotna. Pravi, da najbolj uživa v pripravi piškotov, seveda pa se ne ustraši nikakršnih izzivov, saj se z veseljem loti tudi peke različnih vrst štrudljev, gibanice, potice, šamrol, princesk, kremšnit in tudi tort. Ob tem nam razkrije, da vse sladice pripravlja po starih receptih, tudi kočevarskih, ki jih je »podedovala« po svoji prababici, ki jih primerno prilagodi današnjemu času. »V pripravi sladic uporabljam zgolj maslo, nikakršne druge oblike maščobe, sladkor pa prilagodim zahtevam današnjega časa, saj vemo, da prevelika količina sladkorja ne vpliva dobro na zdravje, zato ga raje uporabim manj kot več. Ob vsem tem pa pazim, da ne uporabljam umetnih mas, temveč zgolj naravne sestavine. Ljudem želim predati najkvalitetnejše produkte, kar mi je eno izmed glavnih vodil pri mojem delu,« pravi. Testo za vse sladice pripravlja sama, tudi listnato testo za pripravo šamrol, kremšnit, princesk in podobno, po čemer slovijo tudi »paradni« izdelki Sarinih dobrot, kot so štrudlji – borovničev, jabolčni in sirov – šamrole, kremšnite, gibanica.

Znotraj slaščičarne tudi številni drugi proizvodi, predvsem lokalni

Poseben ambient znotraj slaščičarne pričara kuhinja, stara preko 100 let, tudi dediščina Sarine prababice, ki jo je restavriral vsem znani Roman Zupančič. Ob njej pa se na ličnih regalih poleg sladic nahajajo tudi drugi proizvodi, predvsem lokalni, ki spadajo v kontekst celotne ponudbe. Stranke tako poleg dobrot iz slaščičarne lahko odidejo tudi s kakšno unikatno keramično skodelico »Jutranka« ali posodico za maslo lokalne izdelovalke Martine Osmak, medom in medenimi izdelki čebelarstva Knežič ali naj spominkom Kočevske 2020 Mie Novak, z dišavo za dom »Gozdni ples«. Na policah pa ne manjka niti vino Rumeni muškat Marjana Kralja iz Dolenjske, s tradicijo od leta 1885. »Rumeni muškat se zelo dobro poda k sladicam, zato smo se odločili, da ga vključimo v našo ponudbo,« še doda Sara, ob tem pa razkrije, da bodo ponudbo ostalih lokalnih izdelkov sčasoma še nadgradili, saj verjame, da je pomembno, da si lokalni ponudniki med seboj pomagajo tako pri promociji kot trženju izdelkov, in tudi sama si želi prispevati k temu.

Svojo ponudbo prilagaja posameznim strankam. Po naročilu namreč pripravlja pladnje z mešanimi dobrotami in torte, ki še posebej pridejo prav ob takšnih in drugačnih praznovanjih, kot so poslovni dogodki, poroke in podobno. Za vsa naročila je Sara na voljo preko telefonske številke +386 (0)41 991 158, preko e-maila sara@sarinedobrote.si ali preko spletne strani www.sarinedobrote.si, najraje pa kar na licu mesta, na naslovu Trg zbora odposlancev 59.

Vabljeni k obisku!

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki