fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Novice

S 3. januarjem 2021 vpeljan redni potniški, policija opozarja na previdnost

Slovenske železnice so nas obvestile, da bo predvidoma s 3. januarjem 2021, vpeljan redni potniški promet na progi Grosuplje – Kočevje.

“Ker gre za znatno povečanje železniškega prometa, naprošamo voznike in tudi vse ostale občane, da so izredno pozorni in previdni, pri prečkanju nivojskih prehodov ceste preko železniške proge. Upoštevajo naj postavljeno prometno signalizacijo, ki ureja promet na nivojskih prehodih in se poleg tega tudi sami prepričajo ali se vlak približuje nivojskemu prehodu in tako ustrezno odreagirajo,” opozarjajo na policiji.

Potniški vlaki bodo dosegali višje hitrosti, kot so jih do sedaj tovorni vlaki. Zato še posebaj opozarjajo, da se izogibajte raznih “črnih” prehodnih mest in se ne zadržujte v neposredni bližini proge, saj so že sunki vetra lahko usodni.

“Prečkanje proge, kjer ni cestnega prehoda čez železniško progo, je še posebej nevarno. Zavedati se moramo, da lahko po progi kadar koli pripelje vlak, s katerim bi bil trk za nas usoden. Zato progo vedno prečkajmo samo na mestih, na katerih je označeno, da je to dovoljeno. Proga nikakor ni sprehajališče, čeprav je morda pot po njej enostavnejša in krajša od druge poti.”

Policija opozarja tudi na previdnost voznikov

Tudi vozniki se morete zavedati se je treba, da je zavorna pot vlaka dolga. V cestnem križišču se lahko izsiljevanje prednosti konča brez hujših posledic, na nivojskih prehodih ceste čez železniško progo pa je to prej izjema, saj se vlak, ki trči v vozilo, velikokrat ustavi šele po več sto metrih.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki