fbpx
E-UTRIP
Aktualno Plavanje Ribnica Šport

Ribniški plavalci po daljšem premoru zopet na tekmovanjih

Po več kot štirih mesecih tekmovalnega premora so ribniški plavalci in plavalke zopet lahko izkusili nekaj tekmovalnega adrenalina in se pomerili s sovrstniki na 5. razvojnem pokalu v Ravnah na Koroškem, ter na mednarodnem mitingu v Radovljici. Odlično vzdušje in želja po tekmovanju je prineslo vrsto dobrih rezultatov in visokih uvrstitev.

Najmlajši plavalci in plavalke so nastopali 4. 7. 2020 v Ravnah na Koroškem in se tako, kot že v preteklosti, borili za najvišja mesta. Izjemno je nastopila Marta Arko, ki se je veselila skupne zmage med deklicami v seštevku štirih disciplin. Posamično je slavila na 100 m delfin, drugo mesto ji je pripadlo na 400 m mešano, tretja med trinajstletnicami pa je bila na 50 m prosto. Med deklicami je na najvišji stopnički stala tudi Zara Čirović na 50m prosto. Med dvanajstletnicami si je 3. mesto priplavala še Lana Poje Mihelič na 100 m delfin. Zmage se je veselila tudi Polona Tanko, ki je bila na 200 m mešano boljša od vseh desetletnic v Sloveniji.

Ribniška dekleta so se prav tako na stopničke povzpela v štafete 4x 100 m mešano, kjer so osvojila 3. mesto, v postavi Marte Arko, Doroteje Vlahov, Lane Poje Mihelič in Zare Čirović.

Teden dni kasneje pa so se starejši plavalci in plavalke pomerili na tradicionalnem mednarodnem mitingu v Radovljici. Številčna ekipa Ribničanov je uspešno nastopila in domov prinesla številna odličja.
Med člani si je 3. mesto na 50 m prosto, 50 m in 100 m delfin priplaval Robert Lovšin. Med mladinci si je Vid Lovšin na 200 m delfin priplaval 2. mesto, na 100 m delfin pa tretje.

Najboljši posameznik med nastopajočimi kadeti na tekmovanju je bil Filip Čirović z zmagami na 50 m delfin, 100 m in 200 m prosto. Na 200 m in 400 m mešano pa je osvojil 2. mesto. Med kadeti si je Maja Levstek priplavala 2. mesto na 50 m in 100 m hrbtno, na 200 m hrbtno pa je osvojila 3. mesto.
Prav tako na tretjo stopničko se je uspelo prebiti Klemnu Topolniku na 50 m in 100 m prsno.

Čestitamo.

Miha Koren, PK Ribnica

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki