fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Občina Ribnica

Ribnica zažarela v soju prazničnih luči

V petek, 6. decembra, se je tudi Ribnica pridružila krajem po Sloveniji in vstopila v ta veseli praznični čas, ko zadiši po božično- novoletnih radostih. Malo po 17. uri je župan občine Ribnica, Samo Pogorelc, v družbi več kot tisoč obiskovalcev pritisnil gumb prazničnega vzdušja in naznanil otvoritev veselega decembra v Ribnici. Prvič v zgodovini Ribnice je v soju prazničnih luči poleg mestnega jedra in drsališča pred Rokodelskim centrom Ribnica, zažarel tudi ribniški grad, ki bo letos ponudil številne božično – novoletne dogodke za vse generacije.

Sledil je pester kulturno zabavni program s praznično vsebino. Na grajskem odru so se predstavili člani pevskega zbora OŠ Ribnica pod vodstvom zborovodje Nataše Arko, Društvo plesalcev in mažoretk Ribnica s plesno točko Egipt pod mentorstvom Jane Rus, naše vzgojiteljice z Vrtca Ribnica, z gledališko zasedbo CICI MICI pod mentorstvom Agate Ilc, ki so uprizorile gledališko igro o radodarnosti in dobrodelnosti. Prijeten praznični večer se je nadaljeval z druženjem in znanimi plesnimi ritmi naše domače skupine Fortissimo.

Celotno praznično dogajanje pa so popestrili Grajska kavarna in številne stojnice, ki so ponujale tople napitke, zimske dobrote in bogato darilno ponudbo. Predstavili so se Vrtec Ribnica, OŠ dr. Franceta Prešerna, Oblekca, Pincaponca, Brezglutenski zvonček, Only My, Družinsko čebelarstvo Kojek, Vdc Ribnica- CUDV Draga, Gabi Osvald, SAFFY, Brewwood Craft Brewery, Ribniški študentski klub, Laura, Albina Zorc, vrhunski slaščičar Gorazd Potočnik – Gox in drugi…

Decembrski program se bo nadaljeval zadnji teden v mesecu, ko se bodo na grajskem odru predstavili še Nika Zorjan, Rock o clock, K- Rocks in Dejan Vunjak. Od leta 2019 se bomo poslovili in pozdravili leto 2020 z organiziranim silvestrovanjem na prostem. Točno opoldne bodo v družbi animatorja Mali Buja in Dedka Mraza najprej odštevali najmlajši, zvečer pa se bomo lahko družili in zabavali s skupino Fortissimo. Poskrbljeno bo za dobro gostinsko ponudbo in točno ob polnoči bo nebo nad grajskim kompleksom razsvetlil veličastni ognjemet.

Tina Peček, vodja kabineta župana občine Ribnica

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki