fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Novice Občina

Podpis Dogovora o ustanovitvi destinacije Kočevsko

Dne, 11. decembra 2019, je v sejni sobi Kulturnega centra Kočevje potekal podpis Dogovora o ustanovitvi destinacije Kočevsko, ki predstavlja nadgradnjo dosedanjega uspešnega sodelovanja med občinami Kočevje, Kostel in Osilnica. Destinacija Kočevsko je nosilka bronastega znaka Zelene sheme slovenskega turizma, v letu 2017 pa se je zapisala tudi na zemljevid pomembnih turističnih destinacij, saj je bila s strani Slovenske turistične organizacije prepoznana kot ena od vodilnih destinacij v osrednjem slovenskem prostoru.

Dogovor o ustanovitvi destinacije Kočevsko sta podpisala župana občin Kočevje in Kostel, dr. Vladimir Prebilič in Ivan Črnkovič, ter županja občine Osilnica, Alenka Kovač. V dogovoru so se občine zavezale k nadaljnjemu partnerskem sodelovanju in skupnemu delu na področju turizma. Sedež destinacije Kočevsko, z registrirano blagovno znamko Kočevsko – Skrivnostni gozd Slovenije, je v Kočevju, destinacijski management in marketing destinacije pa je prevzel Zavod Kočevsko, ki na lokalni ravni skrbi za strateški razvoj destinacije, upravljanje izkušnje obiskovalca, razvoj produktov in trženje.

Podpisani Dogovor partnerje zavezuje k usklajenemu organiziranju in spodbujanju razvoja turizma v vseh treh občinah in obsega informacijsko turistične dejavnosti (informiranje turistov, zbiranje podatkov za potrebe informiranja obiskovalcev, ugotavljanje mnenj obiskovalcev o kakovosti turistične ponudbe), spodbujanje razvoja, promocije in trženja celovitih turističnih proizvodov v vseh treh občinah, skupne nastope na sejmih, borzah in drugih predstavitvah, članstva v ključnih turističnih organizacijah in združenjih, načrtovanje, oblikovanje in trženje celovite turistične ponudbe destinacije ter sooblikovanje turistične ponudbe Slovenije, sodelovanje s sorodnimi ustanovami in organizacijami v Sloveniji in tujini, organizacijo in izvajanje prireditev, ozaveščanje lokalnih prebivalcev za pozitiven odnos do turizma ter izobraževanje in usposabljanje turističnih ponudnikov in vodnikov. V Dogovoru je definirano tudi financiranje destinacije ter druge obveznosti ustanoviteljev in Zavoda Kočevsko.

Nadija Kolmanič, marketing in odnosi z javnostjo

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki