fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Novice Občina Zdravje

Rdeča cona v DSO Kočevje zapolnjena, na Kočevskem že preko 100 okužb s Covid-19

V torek so v ZD Kočevje opravili 40 brisov, od katerih je bilo 11 pozitivnih. Včeraj pa je bilo še dodatnih 8 pozitivnih, od skupno 25-ih brisov.

“Skupno so ta hip (ob upoštevanju 10 dnevne karantene) na Kočevskem 103 aktivne okužbe s COVID-19, od tega 14 stanovalcev DSO Kočevje,” sporoča Polona Vidič Hudobivnik.

Stanje v DSO se tako še zaostruje. Iz doma sporočajo, da imajo rdečo cono od ponedeljka naprej zapolnjeno. V njej je 12 stanovalcev, katerih zdravstveno stanje je stabilno. 1 stanovalec je še vedno v bolnici. Od zaposlenih so trenutno trije pozitivni. Testiranja izvajajo vsak dan. “Trudimo se vzpostaviti komplet rdečo cono v spodnji etaži novega doma. Delavci so zelo obremenjeni s tekočim delom in še dodatno z vsemi tehničnimi deli, povezanimi s preprečevanjem okužb. Trenutno delo še obvladamo, ker pa je situacija nepredvidljiva, prosimo vse, ki so pripravljeni priskočiti na pomoč, naj pokličejo na telefon: 051 610 741 (vsak delovni dan med 8. in 10. uro ),” še povedo ter se vsem zahvaljujejo za podporo in razumevanje.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki