fbpx
E-UTRIP
Društva Featured Kočevje Novice Ples Šport Zanimivosti In zabava

Paraplesalka Lara in njen soplesalec Klemen že na prvem mednarodnem tekmovanju okusila medaljo

Ples je pesem, kjer je vsak gib beseda. Vsak človek lahko pleše, ne glede na starost, spol, socialni položaj ali pa gibalno oviranost. In prav to dokazuje paraples oziroma ples na vozičku, ki ni nič drugega kot »združek« gibalne oviranosti in plesa, ki je čudovita oblika plesne izraznosti tistih, za katere naj bi veljalo, da ples ne bo nekaj, s čimer se bodo ukvarjali. Nasprotno dokazujejo trije pari iz Plesnega kluba Zebra, ki so se 17. aprila odpravili na že 31. tradicionalno tekmovanje na Nizozemskem, na največjo tekmo v plesih na vozičku. Plesalcev je bilo – tako kot lani – ogromno. Vsi so ponosno prišli predstavljat svojo državo.

Odpravili so se že nekaj dni prej, saj jih je čakala kar 13 ur dolga vožnja. Ko so prispeli in se namestili v hotel, so na srečo imeli še en prost dan, ki jim je več kot koristil, da so se lahko odpočili od neprespane noči. Lara Nedeljkovič, ena izmed ponosnih predstavnic Slovenije iz Plesnega kluba Zebra, pravi: »Komaj sem čakala, da se tekmovanje prične, saj je bila za naju s Klemnom to prva mednarodna tekma, ki sva jo oba nestrpno čakala.« Prvi dan ju je čakalo tekmovanje v standardnih plesih, kjer sta v kategoriji World cup combi standard class 2 dosegla 2. mesto, v kategoriji IPC combi standard class 2 pa sta zasedla 4. mesto. A za Laro to še ni bilo dovolj. Isti dan je tekmovala še sama v kategoriji World cup single women class 2, kjer je dosegla odlično 2. mesto. Nastopila je tudi v kategoriji IPC single women class 2, ki velja za najštevilčnejšo kategorijo in posledično kategorijo z največjo konkurenco, kjer pa je zasedla še vedno več kot odlično 10. mesto in s tem dosegla rezultat kariere.

»Še danes sva presenečena, da sva že na prvem skupnem mednarodnem tekmovanju dosegla tako dobre rezultate. Po podelitvi medalj in priznanj, sva oba polna pričakovanj čakala na še zadnji tekmovalni dan, in upala, da bo tudi ta dan za naju srečen,« z veseljem v očeh pripoveduje Lara.

Sledil je še zadnji dan tekmovanja v latinsko-ameriških plesih. Lara pravi, da so ji le-ti še bolj blizu kot standardni, zato se je tega dneva še posebej veselila in se ga »lotila« z obilico pozitivne energije in adrenalina. S Klemnom sta plesala v kategoriji World cup combi latin class 2, kjer sta spet zasedla 2. mesto in v kategoriji IPC combi latin class 2, kjer pa sta se ponovno znašla tik pod stopničkami, na 4. mestu. Sicer pa, kljub temu sta premagala par, ki je bil lansko leto finalist evropskega prvenstva. »Ponovno vsa presrečna kar nisva mogla verjeti, kako sva v tem enem letu najine skupne plesne poti napredovala in že s prvo mednarodno tekmo tako presenetila sebe, kot tudi ostale,« še doda motivirana Lara, ki se že veseli nadaljnjih tekem. Prva bo že čez nekaj dni v Nemčiji, tej pa sledi še državno prvenstvo, ki bo 23. junija v Novem mestu. »Sedaj že pridno trenirava in se veseliva, da ponovno zapleševa na plesnem parketu.«

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki