fbpx
E-UTRIP
Aktualno Iz naših šol Kočevje Novice

Ravnatelji uspešni! Od ponedeljka pri športni vzgoji brez zaščitnih mask

Ravnatelj osnovne šole Zbora odposlancev Peter Pirc je danes dopoldne staršem učencev poročal o aktualnem stanju na šoli glede okuženosti, karanten, odstotka cepljenih delavcev in, česar so se vsi najbolj razveselili, spremembi o nošenju maske pri predmetu šport.

Potrjeno pozitivnih je 6 učencev in 1 delavec šole

Pirc sporoča, da sta trenutno v karanteni dva razreda: 8. A (ki jo sicer danes končuje) in 5.C (ki pa jo danes začenja). Covid pozitivnih učencev je šest, prav toliko pa jih je tudi covid sumljivih (okužbe v družini). Potrjeno okužbo ima en delavec šole, še dva pa sta v karanteni.

Cepljenih bo že 60 % delavcev

Razveseljiva novica je tudi ta, da bo jutri, v soboto, cepljenih že 44 delavcev šole, kar je točno 60 %. “Lep procent, ki zna iti v naslednjem tednu do 70 %,” pravi Pirc.

Naslednji teden brez maske pri športu

Na OŠ Zbora odposlancev so si zavzeto – skupaj s še nekaterimi ravnatelji slovenskih osnovnih šol – prizadevali doseči umik zaščitne maske pri pouku športa. In to jim je sedaj tudi uspelo. “Od 15. 3. 2021 pri pouku športa zaščitna maska za učence več ni potrebna, ne glede na to, če se šport izvaja v telovadnici (torej zaprtem prostoru).”

Pirc še dodaja, da učenci ukrepe zelo lepo spoštujejo. Na njihovi šoli se tako lahko varno počuti prav vsak, tudi tisti, ki ima kakšne pridružene bolezni oziroma spada v rizično skupino potencialnih covid bolnikov.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki