fbpx
E-UTRIP
Aktualno Šport Zanimivosti & Zabava

Nuša Vidrih iz Kočevja na seznamu izbrane vrste

Nuša Vidrih iz Kočevja se je uvrstila na seznam, ki ji bo do konca življenja lahko v velik ponos. Selektor ženske nogometne reprezentance jo je namreč uvrstil na seznam članske izbrane vrste. 16-letno dekle je tako postalo del nogometne smetane.

Nuša, ki sicer vrata brani v ŽNK Radomlje Medex, je bila nad odločitvijo selektorja prijetno presenečena. »Sprva se niti nisem zavedala, kaj se je zgodilo. Zelo sem hvaležna za takšno priložnost, zavedam se, da je to velika čast,« je povedala najstnica, ki živi svoje sanje.

Sicer kadetinja se je prvič v sklopu članske reprezentance pretekli teden pomerila z Romunijo, izenačena tekma je potekala na Brdu pri Kranju. Danes pa se vrača iz Belgije, ki spada med najboljše evropske reprezentance. V Leuvenu so nogometašice izenačile igro z 2:2.

Kaj prinaša prihodnost?

Nuša je na pripravah dokazala, da je selektor ni kar tako uvrstil na seznam. Da bo dobro zaklepala vrata, so prepričane tudi soigralke, ki so kar nekaj let starejše od Vidrihove.

»Ponosni smo nanjo in jo podpiramo, da gre naprej po svoji poti,« nam je povedala Nušina mama Anja. Takoj, ko pride v Slovenijo nogometašico čakajo klubske obveznosti. V nedeljo že tekma z Olimpijo. Naporen urnik, dva treninga na dan in tekme, več kot uspešno usklajuje z drugim letnikom športne gimnazije.

»Kaj bo prinesla prihodnost?« Je vprašanje, ki Nušo ne obremenjuje preveč. Še naprej čvrsto stoji pred vrati, a velikega uspeha ne bo uspela ubraniti. Velja namreč za najbolj obetavno vratarko svoje generacije.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki