fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Zdravje

Nove okužbe s Covid-19, stanje v DSO Kočevje se zaostruje

Tekom vikenda so v ZD opravili 87 brisov za Covid-19. Izkazalo se je, da je bilo od testiranih 15 pozitivnih. Večinoma so okužbe vezane na prejšnje, eden izmed slednjih pa je tudi en oskrbovanec DSO Kočevje. “Skupno imamo v občini Kočevje 72 aktivnih okužb, če upoštevamo 10-dnevno karanteno. Še 4 so v Kostelu in 1 v Osilnici,” poročajo iz ZD Kočevje.

Stanje v DSO Kočevje

Stanje s koronavirusom se zaostruje tudi v DSO Kočevje, ki poskušajo narediti vse, kar je možno, da bi okužbe čim bolj zamejili. Po poročanju ZD Kočevje so trenutno pozitivni 4 oskrbovanci in 4 zaposleni. V četrtek, 29. 10, so vzpostavili t.i. rdečo cono ter preselili 4 okužene stanovalce iz sive cone. “Ker smo Domovi socialno varstvene ustanove, nimamo kapacitet in opreme kot bolnice. Zato smo morali začasno preseliti 11 stanovalcev iz novega dela v stari del. Zdravstveno stanje stanovalcev je stabilno, eden kaže blage znake okužbe,” pravijo iz DSO Kočevje ter tolažijo svojce, da stanovalce razvajajo s pečenim kostanjem, kavicami in ostalimi priboljški ter individualnimi pogovori, še bolj kot sicer. “V sivi coni imamo 39 stanovalcev, tukaj video klicev še ne moremo vzpostaviti, se pa trudimo. Tudi za 4 stanovalce v rdeči video klici coni še niso možni. Za ostale stanovalce v Domu klici potekajo, naročite se lahko na telefon: 070 537 473 vsak delovni dan od 8. do 14. ure. O stanju v Domu bomo sproti obveščali tudi preko lokalnega radia Univox,” še dodajajo.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki