fbpx
E-UTRIP
Aktualno Iz naših šol Novice Ribnica

Na ribniški osnovni šoli trije starši svojim otrokom ne dovolijo nositi mask

Ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa kot so umivanje rok, razkuževanje, držanje razdalje in tudi zaščitne maske so stalnice epidemije že vse od njenega začetka pred letom dni. S tem ne ščitimo toliko sebe, kot druge, zato je upoštevanje ukrepov pravzaprav izkazovanje spoštovanja do drugih, do njihovega zdravja in splošne dobrobiti.

Kljub temu pa se še vedno najdejo posamezniki, ki pravil ne spoštujejo in tako želijo uveljavljati svojo voljo z različnimi “upori” sistemu, s čimer se soočajo tudi na Osnovni šoli dr. Franceta Prešerna Ribnica, s koder na naše novinarsko vprašanje o spoštovanju ukrepov v njihovi ustanovi odgovarjajo, da so s strani treh staršev prejeli obvestilo, da svojim otrokom, učencem na predmetni stopnji, ne dovolijo nositi zaščitne maske.

Kaj storiti, ko se šola znajde v takšni situaciji?

Kot smo že pisali v enem izmed naših člankov, so se na OŠ Zbora odposlancev Kočevje odločili, da – v kolikor bi do neupoštevanja ukrepov prišlo – takšne učence izločijo iz razreda (povezava: https://e-utrip.si/ravnatelj-peter-pirc-iz-os-zbora-odposlancev-ce-ucenec-ne-nosi-maske-bo-izlocen-iz-razreda/ ) in seveda primer prijavijo na zdravstveno inšpekcijo. No, ravnateljica ribniške osnovne šole Andreja Modic pa pravi, da so staršem odgovorili z dopisom odvetniške pisarne Pirc Musar & Lemut Strle, kjer je razlaga za nujnost ukrepov še enkrat razložena.

Šole nimajo izbire

Pomembno je opozoriti, da gre za zapovedan ukrep, ki so se ga v osnovnih šolah dolžni držati. Torej, posamezna šola o ukrepih ne odloča sama oziroma na podlagi svojih lastnih domnev, prepričanj in želja, pač pa je primorana slediti in upoštevati ukaze nadrejenih.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki