fbpx
E-UTRIP
(Foto: Občina Kočevje)
Aktualno Kočevje Narava Narava & zdravje

Čebelarji spodbujajo k poznejši košnji zelenic

Letošnja pozeba je nedvomno uničila zelo veliko cvetja sadnega drevja, kar predstavlja velik primanjkljaj hrane čebelam. Posledično jim bodo glavni vir hrane cvetlice na travnikih, na javnih površinah in tudi na zelenicah okrog hiš. Ravno zato čebelarji letos še toliko bolj spodbujajo k temu, da se tokrat spomladanske košnje lotimo kasneje kot običajno in posledično pomagamo, da čebele uspešno opravijo svojo nalogo.

K nekošnji oz. poznejši košnji travnikov je že prejšnje leto pristopila tudi Občina Kočevje, ravno z namenom opraševanja in hranjenja čebel, metuljev in drugih žuželk. Urbane travnike za biotsko raznolikost v mestu bodo vzpostavili tudi letos. Iz Občine Kočevje pravijo, da so sicer prvo košnjo že opravili, izključno z namenom boljše rasti trave, sedaj pa bodo določene predele travnikov prepustili naravnemu razvoju.

(Foto: Občina Kočevje)

Tudi mi vas spodbujamo, da prispevate svoj delež in letos košnjo opravite nekoliko pozneje, ter tako čebelam in ostalim žuželkam zagotovite zadostno količino hrane, čebelice pa vam bodo nedvomno vrnile z obilico sladkega zlata – medu.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki